Regeringen klar med hjælp til mindre virksomheder

HÅNDSRÆKNING: De små og mellemstore virksomheder skal have økonomisk hjælp for at være bedre rustet til udfordringerne som følge af coronavirus. Det mener regeringen, som nu foreslår at udskyde både betaling af moms og B-skat.

Regeringen rækker nu hånden ud til de små og mellemstore virksomheder, som grundet coronakrisen har massive økonomiske tab i udsigt.

Derfor foreslår regeringen nu tiltag, der samlet forventes at styrke de små og mellemstore virksomheders likviditet med 40 milliarder kroner.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse mandag.

Betaling skal udskydes
Det skal ske ved at udskyde betalingen af moms for de små og mellemstore virksomheder, hvilket forventes at styrke de små virksomheders likviditet med omkring 15 milliarder kroner og de mellemstores med omkring 20 milliarder kroner.

Regeringen foreslår også at udskyde fristen for at betale B-skat, og det forventes at være en hjælp for især selvstændige erhvervsdrivende og vil styrke likviditeten med omkring 5 milliarder kroner.

Forslaget kommer, efter at regeringen blandt andet har udskudt netop momsbetalingen for de større virksomheder i Danmark.

”Danmark er et iværksætterland med mange små og mellemstore virksomheder. De virksomheder og deres medarbejdere ønsker regeringen at hjælpe bedst muligt gennem de nuværende udfordringer,” skriver skatteminister Morten Bødskov (S) i pressemeddelelsen og tilføjer:

”De nye forslag giver danske virksomheder en nødvendig buffer på likviditeten. Det her er et vigtigt skridt. Men vi arbejder samtidig på yderligere initiativer, der holder hånden under vores selvstændige.”

Sammenlægning af betalingsperioder
Konkret skal betalingen af moms udskydes ved at sammenlægge to betalingsfrister, og regeringen lægger op til, at den første betalingsfrist rykkes frem til den anden.

Det vil betyde, at de små virksomheder først skal betale moms 1. marts næste år, mens de mellemstore virksomheder skal betale til september i år.

Virksomhederne vil stadig få udbetalt såkaldt negativ moms, hvis købsmomsen overstiger salgsmomsen, så længe det angives korrekt efter afgiftsperiodens udløb, skriver Skatteministeriet.

Regeringen foreslår at udskyde virksomhedernes betaling af B-skat, hvilket vil betyde, at virksomhederne undgår at skulle betale skatten i både april og maj måned.

Forslaget skal behandles som et ændringsforslag sammen med de andre tiltag, som regeringen allerede har præsenteret.

Regeringen anslår, at de samlede forslag til udskydelse af betalingsfrister vil styrke danske virksomheders likviditet med omkring 165 milliarder kroner.

Forrige artikel Hastelov kan gøre det sværere for coronaramte virksomheder at få kompensation Hastelov kan gøre det sværere for coronaramte virksomheder at få kompensation Næste artikel Få overblik: Sådan vil regeringen undgå flaskehalse i vareforsyningen Få overblik: Sådan vil regeringen undgå flaskehalse i vareforsyningen