Schmidt: "Jeg har udtrykt mig upræcist"

26/11-04: Hans Christian Schmidt understreger overfor Poul Henrik Hedebo (SF), at både han og regeringen mener, at økologien yder et positivt bidrag til arbejdet med at sikre og forbedre det danske miljø og den danske natur.

I Økologisk Jordbrug er jeg citeret for, at jeg ikke mener, at økologien har positiv indvirkning på miljøet. Hvis man har kunnet forstå mig sådan, har jeg udtrykt mig upræcist, for selvfølgelig har økologi positiv indflydelse på miljøet

Hans Christian Schmidt
Fødevareminister (V)
Dokumentation
Spørger: Poul Henrik Hedebo (SF)

Spørgsmål: Er det hele regeringens holdning, ministeren giver udtryk for, når han udtaler til fagbladet Økologisk jordbrug (nr. 324), at økologisk jordbrug ikke er til gavn for miljøet eller rent drikkevand?

Svar fra ministeren: Regeringen har i forbindelse med VMPIII afsat 200 mio. kroner til forskning i økologi. Regeringen støtter omlægning til økologi og giver driftsstøtte. Regeringen støtter økologien med kampagner både for det røde Ø-logo og senest også for EU’s økologi-logo for at hjælpe til at udvikle eksportmarkederne.

Disse eksempler viser en klar prioritering, og at regeringen finder, at økologien yder et positivt bidrag til arbejdet med at sikre og forbedre det danske miljø og den danske natur. I Økologisk Jordbrug er jeg citeret for, at jeg ikke mener, at økologien har positiv indvirkning på miljøet.

Hvis man har kunnet forstå mig sådan, har jeg udtrykt mig upræcist, for selvfølgelig har økologi positiv indflydelse på miljøet. Dette understøttes jo også af regeringens prioritering, jf. ovenfor. Dette fremgik også klart af den tale, som jeg holdt i forbindelse med debatmødet, hvor citatet stammer fra, ligesom det fremgik af mit indlæg på den økologiske kongres i Odense den 16. november 2004


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00