Martin Geertsen
 svarer 
Magnus Heunicke

Martin Geertsen (V) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om teknisk bistand til et ændringsforslag, der indebærer, at unge mellem 18 og 21 år frit kan vælge vederlagsfri tandpleje hos privat praktiserende tandlæger og tandplejere

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 192, Spørgsmål 8
Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der indebærer, at unge mellem 18 og 21 år frit kan vælge vederlagsfri tandpleje hos privat praktiserende tandlæger og tandplejere?

Svar fra mandag den 16. maj 2022
”Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der indebærer, at unge mellem 18 og 21 år frit kan vælge vederlagsfri tandpleje hos privat praktiserende tandlæger og tandplejere?” Svar:

Jeg henholder mig til svaret angivet til spørgsmål nr. 4 om L 192 Forslag til lov om ændring af sundhedsloven (Vederlagsfri tandpleje for 18-21-årige).

Jeg kan hertil tilføje, at de nærmere regler vil blive fastsat i ’Bekendtgørelse om tandpleje’. Som opfølgning på ændringsforslaget til det fremsatte lovforslag vil tandplejebekendtgørelsen blive ændret, således at 16-21-årige vil kunne vælge at modtage det vederlagsfri kommunale tandplejetilbud hos praktiserende tandplejer efter eget valg via fritvalgsordningen.

./.
0:000:00