Martin Geertsen
 svarer 
Magnus Heunicke

Martin Geertsen (V) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, hvordan ministeriet vil forholde sig, hvis overenskomsten mellem KL og Tandlægeforeningen ikke ændres inden lovens ikrafttræden eller der ikke opnås enighed parterne imellem

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 192, Spørgsmål 17
Vil ministeren i forlængelse af den skriftlige fremsættelse af lovforslaget, hvor der bl.a. henvises til overenskomst indgået mellem KL og Tandlægeforeningen, som for nuværende alene dækker unge til og med det 17. år, oplyse, hvordan ministeriet vil forholde sig, hvis den nævnte overenskomst ikke ændres inden lovens ikrafttræden eller der ikke opnås enighed parterne imellem?

Svar fra mandag den 16. maj 2022
”Vil ministeren i forlængelse af den skriftlige fremsættelse af lovforslaget, hvor der bl.a. henvises til overenskomst indgået mellem KL og Tandlægeforeningen, som for nuværende alene dækker unge til og med det 17. år, oplyse, hvordan ministeriet vil forholde sig, hvis den nævnte overenskomst ikke ændres inden lovens ikrafttræden eller der ikke opnås enighed parterne imellem?” Svar:

De nærmere rammer for afregning mellem kommunerne og de praktiserende tandlæger vil skulle afklares mellem parterne. Dette er hidtil sket via overenskomst, som dog ikke indbefatter takster for alle ydelser. For tandregulering og øvrige særligt kostbare behandlingsydelser gælder, at kommunerne kan beslutte, at disse ydelser først må iværksættes i privat praksis, når kommunen har godkendt iværksættelsen samt det afgivne behandlingstilbud. Efter lovforslagets ikrafttrædelse vil kommunerne også kunne beslutte, at ydelserne først må iværksættes efter kommunal visitation.
0:000:00