Socialdemokraterne slår ring om satspuljen

SATSPULJE: Socialdemokraterne afviser at afskaffe satspuljen trods pres fra bagland og resten af oppositionen. Puljen er nyttig, siger finansordfører Morten Bødskov, der vil give handicappede flere penge.
Anders Heissel

Vi fornemmer, at der er en enighed mellem regeringen og Socialdemokraterne om, at det er handicapområdet, der skal prioriteres i år.

Morten Bødskov
Finanspolitisk ordfører for Socialdemokraterne

Selv om partiets egen kongres har besluttet at at afskaffe satspuljen, og selv om flere oppositionspartier står klar i kulissen, vil Socialdemokraterne beholde satspuljen.

Det siger Morten Bødskov, finanspolitisk ordfører for Socialdemokraterne.

"Vi vil beholde satspuljen, fordi den er med til at sikre et løft på det sociale område. Derfor støtter vi heller ikke forslaget fra Enhedslisten, der vil suspendere puljen. Det vil blot give færre penge til de svageste grupper. Men vi vil gerne være med til at løfte projekter fra satspuljen og over til finansloven," siger Morten Bødskov, der understreger, at partiet har en række initiativer på finanslovsudspillet på det sociale område, som tilsammen udgør dobbelt så meget som satspuljen.

0:000:00