Minister: Socialt snyd truer velfærdssamfundet

INTERVIEW: For Karen Jespersen er det "vildt provokerende", at socialt snyd næsten er risikofrit. Hun vil overveje en gulerod til de effektive kommuner.
"Det er vildt provokerende, hvis folk kan slippe godt fra selv grov social svindel, fordi kommuner og politi opgiver at gøre noget ved det," siger velfærdsminister Karen Jespersen (V).
"Det er vildt provokerende, hvis folk kan slippe godt fra selv grov social svindel, fordi kommuner og politi opgiver at gøre noget ved det," siger velfærdsminister Karen Jespersen (V).Foto: Pressefoto
Erik Holstein

Socialt snyd er en del af et værdiskred. Det er tendenser, der opstår samtidig med hærværk og rådden kørsel i trafikken. Det er et udtryk for, at man bliver ligeglad med mennesker omkring sig.

Karen Jespersen (V)
Velfærdsminister

Hun har foretaget et af de mest opsigtsvækkende og forkætrede partiskift, men der er alligevel visse gennemgående elementer i hendes politik. Et af dem er holdningen til socialt bedrageri, hvor velfærdsminister Karen Jespersen fra Venstre lyder præcis som den socialdemokratiske socialminister Karen Jespersen fra 90'erne.

For Karen Jespersen er det omfattende sociale bedrageri en direkte trussel mod velfærdssamfundets fundament. Og netop derfor bringer det hende helt op i det røde felt, når flere medier de seneste måneder har kunnet berette om et omfattende socialt snyd, som mange kommuner stort set ikke gør noget ved.

"Socialt snyd undergraver tilliden i samfundet, Hvis folk føler, at de er til grin for deres egne penge, fordi der udbetales ydelser til snydere, ja så gider folk selvfølgelig ikke betale en høj skat. På den måde bliver viljen til at hjælpe andre undergravet," siger Karen Jespersen i interview med Altinget.dk.

0:000:00