Om  
Uffe Toudal Pedersen

Støjbergs embedsapparat falder langsomt på plads

En erfaren departementschef og to unge karriereraketter danner toppen af det nye ministeriums tværgående ledelsessekretariat.

Minna Møbjerg Stevnhoved

Der har over sommeren været travlt hos landets embedsapparat, der har skullet gennemføre en større omorganisering i forbindelse med blandt andet oprettelsen af det nye Udlændinge-, Integrations- og Boligministerium. 

Ved månedens begyndelse lå den overordnede struktur fast, mens den endelige afklaring omkring fordelingen af arbejdsopgaver ventes tirsdag.

I toppen af det nye ministerium findes den erfarne departementschef Uffe Toudal Pedersen, der senest kommer fra en tilsvarende stilling i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

61-år gammel har han en lang karriere bag sig i det danske embedsværk. Efter at have afsluttet en kandidateksamen i statskundskab fra Aarhus Universitet i 1981 arbejdede han fire år som fuldmægtig i Landbrugsministeriet, inden han blev hentet til EU for at arbejde i Henning Christophersens kabinet.

Tilbage i Danmark tiltrådte han som kontorchef i Landbrugsministeriet, som senest i 2002 blev skiftet ud med Uddannelsesministeriet.

Resten af det nye tværgående ledelsessekretariats top er mere grøn.

Ny kontorchef er Jonas From Soelberg, der i 2011 afsluttede sin kandidat i International Business and Politics fra CBS. Han indledte i 2007 sin karriere i Finansministeriet som studentermedhjælper, og fortsatte efter færdiggjort studie som først fuldmægtig og siden specialkonsulent.

En lignende lynkarriere ses hos Inger Støjbergs (V) nye ministersekretær Andreas Højmark Andersen. Han blev uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 2013 og har siden gjort karriere i Justitsministeriet, først som fuldmægtig og siden som assisterende ministersekretær.

Embedsapparatet i det nye Udlændinge-, Integrations-, og Boligministerium er som nævnt ikke endeligt konstitueret. Et foreløbigt overblik kan dog ses her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Uffe Toudal Pedersen

Fhv. departementschef for Udlændinge- og Integrationsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1981)

0:000:00