Haarder i samråd om passiv rygning

RYGNING: SF trækker nu sundhedsministeren i samråd, efter han angiveligt har sagt, at han ikke tror, passiv rygning er farligt. Bertel Haarder (V) føler sig udsat for snavs-journalistik.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

På baggrund af telegram fra Ritzau d. 13. oktober 2010 "Bertel Haarder sår tvivl om passiv rygning" stilles følgende samrådsspørgsmål til Indenrigs- og Sundhedsministeren:

1) Ministeren bedes redegøre for sin holdning, at "jeg tror ikke på, passiv rygning ikke er farligt". Hvilke undersøgelser baserer Ministeren sin viden på?

2) Mener Ministeren, at de mange undersøgelser, der dokumenterer, at passiv rygning er farligt, blot er en teori? Anerkender Ministeren ikke den eksisterende evidensbaserede viden omhandlende konsekvenserne af passiv rygning?

3) Tror Ministeren ikke på Sundhedsstyrelsens advarsel om, at passiv rygning øger risikoen for kroniske sygdomme som lungekræft, hjerte-kar sygdomme samt luftvejslidelser?

4) Vil Ministeren ved revision af rygeloven bygge sine forslag på tro eller faktisk evidensbaseret viden?


Kilde: Karl H. Bornhøft (SF)
Sundhedsminister Bertel Haarder er i flere medier citeret for at have sat spørgsmålstegn ved, om passiv rygning er skadeligt.

I en høring om rygning på Axelborg i København skulle Bertel Haarder have udtalt:

"Jeg tror ikke på, at passiv rygning er farligt. Jeg er non-believer af den teori," er han citeret på en blog på 180Grader i et indlæg fra freelancejournalisten Klaus Kjellerup. En journalist, der også har pro-ryger sitet dengulenegl.dk.  

Sundhedsministeren siger dog til både pol.dk og bt.dk , at han ikke vidste, han blev interviewet, og betegner derfor citatet for "snavsjournalistik". 

0:000:00