Ekspert: Godt med kommunalt økonomieftersyn

ØKONOMI: Direktør i Dansk Sundhedsinstitut, Jes Søgaard, finder det positivt, at regeringen vil gentænke den kommunale medfinansiering. KL undrer sig over, at ordningen skal ændres igen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Men hvis regeringen vil evaluere ordningen, så er vi selvfølgelig lydhøre. Men jeg er ikke enig med Per Okkels i, at ordningen bare skaber en økonomisk kannibalisering kommunerne imellem.

Kristian Wendelboe
Direktør i KL

Det er godt med økonomiske incitamenter til at få kommuner til at forebygge sygdomme og genindlæggelser. Men hvis man med nye økonomiske incitamentsmodeller kan få kommunerne og regioner til at arbejde mere sammen om at forebygge, vil det være langt bedre.

Det er vurderingen fra direktør i Dansk Sundhedsinstitut, Jes Søgaard, i forhold til udmeldingen fra regeringen om at ville give den kommunale medfinansiering et eftersyn.

"Jeg synes, at der er gode og dårlige ting ved de nye regler om kommunal medfinansiering, hvor man har gjort den helt aktivitetsbestemt. Opstramning forstærker både argumenterne for, men også imod ordningen. Per Okkels har helt ret i det med interkommunal kannibalisme. Og det øger også kommunernes budgetusikkerhed," siger Jes Søgaard, der er professor i sundhedsøkonomi.

0:000:00