Om  
Helle Johannessen
Jesper Bo Nielsen

Mindeord: Professor og forskningsleder Helle Johannessen (61)

Institutleder for Institut for Sundhedstjenesteforskning ved Syddansk Universitet Jesper Bo Nielsen skriver mindeord om professor og forskningsleder ved Institut for Sundhedstjenesteforskning Helle Johannessen, der er gået bort i en alder af 61 år. 

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om, at vores gode kollega, professor og forskningsleder Helle Johannessen er død mandag 10. september 2018.

Helle Johannessen blev magister i antropologi ved Københavns Universitet i 1984, hvor hun også fik sin ph.d.-grad i 1994. Hun har været tilknyttet Københavns Universitet, Slagelse Seminarium og Danmarks Farmaceutiske Højskole, inden hun kom til Syddansk Universitet i 2001. I perioden 2001-2004 var hun tilknyttet Institut for Idræt og Biomekanik som lektor, og hun blev i 2005 til tilknyttet Institut for Sundhedstjenesteforskning – samme sted, som hun blev udnævnt til professor i 2007

Helle Johannessen havde en markant og stærk personlighed og en skarp hjerne. Hun var en hårdtarbejdende og højt respekteret forskningsleder med evne for og vilje til at samle forskere i fælles fodslag om fælles opgaver. Senest gennem etablering og ledelse af Forskningsenheden for Brugerperspektiver på Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU.

0:000:00