21. december: Jeppe Jakobsen

JULEKALENDER: ’House of Cards’ er et mesterværk, men har én fejl, siger DF’s Jeppe Jakobsen i dagens julekalenderinterview, hvor han også fortæller, at han moster og sylter, når han skal koble af.

Jeppe Jakobsen (DF) har mange gode politiske modstandere, men fremhæver Eva Flyvholm fra Enhedslisten, som én han har særlig respekt for, om end de to kan diskutere højlydt om deres uenigheder.
Jeppe Jakobsen (DF) har mange gode politiske modstandere, men fremhæver Eva Flyvholm fra Enhedslisten, som én han har særlig respekt for, om end de to kan diskutere højlydt om deres uenigheder.Foto: Sigurjón Einarsson/ Altinget.dk
Nikita Selvig

Hvorfor gik du ind i politik?
Jeg har haft en meget tryg opvækst ude på landet, fjernt fra alle problemer. Så blev mine forældre skilt, og jeg flyttede med min mor ind til storbyen i – ja, dengang var der ikke noget, der hed en ghettoliste – men jeg tror, at den her bebyggelse ville have været på ghettolisten, hvis den havde eksisteret.

Dér indså jeg, at der var nogle problemer i samfundet. Og enten kan man brokke sig over det, eller også kan man gøre noget ved det. Og så tænkte jeg, at jeg ville prøve at gøre noget ved det.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?
Det er nok finansloven for i år. Jeg er rigtig tilfreds med, at vi fik sat mad til de ældre på finansloven. Mad betyder selv enormt meget for mig, og jeg kan slet ikke forestille mig, at man skal bydes at leve med dårlig mad.

Er du stadig i politik om fem år?
Man kan aldrig vide det – der kan jo komme valg og alt muligt, og så kan man blive smidt ud. Men det tror jeg, at jeg er. Jeg er nok ikke i politik i for evigt, men for nu er der i hvert fald stadig gejst til at fortsætte.

Fakta
Jeppe Jakobsen er født 11. august 1988 i Vejle.

Han blev valgt til Folketinget ved valget i 2015 i Sjællands Storkreds, hvor han har været opstillet i 
Holbækkredsen siden 2013.

Jeppe Jakobsen er uddannet sekondløjtnant fra Hærens Officerskole på Frederiksberg i 2009, og har blandt andet været soldat i Gardehusarregimentet fra 2008 til 2010 og været udsendt som oversegent i Kosovo i 2012. Forud for valget til Folketinget arbejdede Jeppe Jakobsen som pædagogmedhjælper i Undløse Børnehus. 

Jeppe Jakobsen er Dansk Folkepartis ældreordfører og o
rdfører for veteraner, beredskab og Hjemmeværnet.

Kilde: www.ft.dk

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Jeg er ikke så god til det der med idoler og sådan noget, men vores viceborgmester i Kalundborg Kommune (Peter Jacobsen, DF, red.), hvor jeg startede min politiske karriere, han har lært mig rigtig meget om praktisk politik. Det har formet mig ret meget i forhold til, at jeg ikke er en af dem, der bare er i politik for at råbe op, men faktisk gerne vil skabe nogle resultater. Det har han lært mig.

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for? 
Der er mange gode modstandere, som er i stand til at skille tingene ad. Hvis jeg skal nævne én, så er det Eva Flyvholm fra Enhedslisten. Hende er jeg uenig med i langt det meste, og det kan vi diskutere højlydt om. Men de få ting, som vi så faktisk er enige om, der er hun rigtig god til at lægge al uenighed til side og sige: ”Dét her kan vi arbejde sammen om, så lad os arbejde sammen om det.” Og det er også den måde, jeg går til politik på. Hvis jeg kan skabe nogle venner, så lad mig skabe de venner i stedet for at skubbe dem fra mig.

Der er rigtig mange, som er gode til at give op på forhånd, men hvis man arbejder lidt for det, og man tør tro på sig selv, så kan man meget mere end, man tror.

Jeppe Jakobsen
Dansk Folkeparti

Hvad glæder du dig mest til ved julen?
Jeg glæder mig rigtig meget til at samle familien. Det har været svært det seneste par år, men i år skal vi holde en stor jul med både min kones forældre, min mor og nogle af vores søskende. Det bliver en rigtig stor jul, og det glæder jeg mig meget til.

Har I en særlig juletradition?
Min store jyske familie holder en julefrokost 2. juledag. Det er den ene gang om året, hvor jeg er sikker på, at jeg får mødt min familie i en travl hverdag. Det værdsætter jeg rigtig meget, og det plejer at være enormt hyggeligt.

Er der en bestemt ret, som skal være på bordet, når I samles?
Ja, altså et enkelt år var der nogen, der formastede sig til ikke at servere tarteletter til forret, og det blev kommenteret mange år efter.

Hvad gør du for at koble af?
Jeg kan godt lide at lave mad. Jeg har købt et hus med en rigtig stor have og en masse gamle frugttræer, bærbuske og en stor køkkenhave, i. Og det med at lave mad ud af egen produktion, det synes jeg er enormt tilfredsstilende. Blandt andet så har jeg i år syltet kirsebær, som jeg skal lave kirsebærsovs af juleaften. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

Men det med at sylte, moste, lave gelé og lave saft, det er sådan en god måde at stresse af på, fordi det er enorm langsom madlavning. Og så er det bare en helt anden kvalitet, man får ud af det.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?
Jeg må nok indrømme, at jeg ikke har haft tid til at læse. Så det må jo nok blive 'Peter Pedal bager pandekager', som jeg har læst som godnathistorie for min søn.

Har du en yndlings tv-serie?
Jeg tror, at det klassiske politiker-svar må være 'House of Cards'. Den er enormt godt fortalt og medrivende. Det er bare et mesterværk. Den har kun én fejl, og det er, at man får set den i løbet af en uge, og så skal man vente et helt år på, at der kommer en ny sæson.

Har du et motto?
Jeg plejer at sige, at man kan mere end, man tror. Der er rigtig mange, som er gode til at give op på forhånd, men hvis man arbejder lidt for det, og man tør tro på sig selv, så kan man meget mere end, man tror.

Hvad er det bedste, der er sket for dig i år?
Det suverænt bedste er, at jeg blev gift. Det var en fantastisk dag med vielse hjemme i haven, smukt vejr og efterfølgende reception og fest på den lokale kro. Det var ligesom, det skulle være.

Hvad ser du frem til i 2017?
At min søn får to fætre først i det nye år. Lidt mere familie, det bliver rigtig godt. Jeg elsker børn, så jo mere familie, jo bedre. Og så er der kommunalvalg, og det er jo fantastisk. Det glæder jeg mig til, for forhåbentlig skifter jeg min plads i regionsrådet ud med en plads i byrådet.

Dokumentation

Altingets julekalender

Altinget bringer hver dag indtil jul et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Dansk Folkepartis Jeppe Jakobsen.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Klenitz-Jakobsen

Daginstitutionsleder, Nr. Jernløse Børnehus, skolebestyrelsesformand, Kildebjergskolen, fhv. MF (DF)
pædagog (Absalon 2022) sekondløjtnant (Hærens Officersskole 2009), sergent (Hærens Sergentskole 2009)

0:000:00