Villy Søvndal Ny 3
Villy Søvndal fotograferet i Udenrigsministeriet umiddelbart før interviewet med Altinget.dks Erik Holstein, hvor han forklarer sin afgang som SF-formand. (Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk)

Søvndal går som formand

7. september 2012 kl. 8:58
AFGANG: SF's leder, Villy Søvndal, vil fredag formiddag meddele sin afgang som formand. Han bliver som udenrigsminister. Søvndal afviser at pege på en efterfølger.
| Flere

Efter knap syv et halvt år på posten har SF-formand Villy Søvndal besluttet at gå som partiets førstemand. Det skriver Altinget.dk.

Søvndal understreger, at han allerede før folketingsvalget i 2011 besluttede, at det skulle være hans sidste valg som formand for partiet:

"Beslutningen var helt uafhængig af valgresultatet. Jeg vil være fyldt 63, når der kommer valg næste gang, og jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle stå i spidsen for SF i den alder," siger Villy Søvndal til Altinget.dk.

Han traf den endelige afgørelse om tidspunktet for sin afgang i løbet af sommeren, men han afviser, at det havde nogen sammenhæng med balladen i kølvandet på skattereformen:

"Nej, slet ikke. Hverken den eller andre begivenheder i SF har haft noget med det at gøre. Derimod har det spillet ind, at en ny formand skal på plads i god tid inden kommunalvalget - og senere EP-valget og folketingsvalget," siger Søvndal.

Blandt sine resultater som formand peger Villy Søvndal blandt andet på, at SF er kommet i regering, at det er lykkedes at lave "det grønneste regeringsgrundlag i hele verden", samt at han har korrigeret dele af SF's værdipolitik.

Den afgående formand afviser, at han afleverer et parti i krise, men erkender, at mange aktuelt opfatter SF's profil som uklar:

"Mange synes nok, at ønsket om at holde sammen på regeringsprojektet har været på bekostning af en skarp SF-profil. Det tager jeg ansvaret for," siger Villy Søvndal.

SF-formanden bliver siddende, indtil en ny leder er valgt. Villy Søvndal vil ikke pege på en efterfølger.

Læs stort interview med Søvndal på Altinget | Christiansborg

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK
Altinget.dk er en uafhængig, journalistisk netavis, der skriver om dansk og international politik. Bestil Altinget.dks gratis daglige overblik her.

God fornøjelse,
Mvh. Rasmus Nielsen, chefredaktør
Email:
Kære læser,

Du er blevet opmærksom på en artikel fra Altinget.dk gennem Infomedia.

Hvis du er abonnent hos Altinget.dk og er logget ind med emailadresse og kode, kommer du direkte ind på den artikel, du har ønsket at se. Glemt kode - klik her.

Hvis du ikke er abonnent, kan du hurtigt og nemt bestille et gratis og uforpligtende prøveabonnement her.

God fornøjelse.

KORT NYT:
NAVNENYT:
Jyllands-Posten
Jyllands-Posten 24. april
Kristeligt Dagblad
Kristeligt Dagblad 24. april
Berlingske
Berlingske 23. april
Sort pil Læs mere
Jacob Mchangama 24. april
Tom Jensen 24. april
Tom Jensen 24. april
Sort pil Læs mere
MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK