Om  
Søren Pape Poulsen
Brian Mikkelsen

Brian Mikkelsen i mindeord om Søren Pape: "Som menneske var han enestående"

Søren Pape Poulsen er gået bort. Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv og tidligere minister og folketingsmedlem for Konservative, skriver mindeord.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Brian Mikkelsen

Søren Pape Poulsen er her ikke mere. Jeg er i chok og helt overvældet. Det er slet ikke til at forstå. 

At han så pludseligt er blevet revet væk fra os alle sammen i en alder af kun 52 år er tragisk. Mine tanker går til Sørens forældre.

Mens jeg skriver disse ord, vælter minderne frem og han står lyslevende for mig. Hans smil, hans energi og hans evne til altid at se lyst og positivt på tingene. Tænk, at han er død. 

Som menneske var han enestående. Det tror jeg, at enhver, der har mødt ham, skrive under på. Jordnær, gavmild, optimistisk og på alle måder ganske fantastisk. Og som politiker var han altid optaget af at gøre det rigtige.

Læs også

Jeg har altid kendt Søren som partiets mand. Fra jeg mødte ham første gang som meget engageret formand for Bjerringbro KU, til jeg ringede til ham og spurgte, om han ville være formand for Det Konservative Folkeparti. 

Selvfølgelig tog han tog straks til København, og vi mødtes i al hemmelighed en brandvarm sommerdag på et hotel på Vesterbro. Der var ingen tvivl: Han var straks klar til at kæmpe for sit parti, som han havde arbejdet så hårdt for, siden han var teenager. 

Vi havde et både politisk og personligt makkerskab, hvor jeg som en del af hans ministerhold oplevede ham som absolut toppolitiker.   

Han kæmpede nat og dag for det, han troede på. Han gjorde en forskel. Og ja, han oplevede både medvind og modvind, og han var altid den samme, uanset hvilken vej vinden blæste. Det havde og har jeg den allerstørste respekt for.

Åh Søren, min gamle ven, hvor kommer jeg dog til at savne dig!

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00