DF kalder minister i samråd om livsfare på grund af manglende mobildækning

Christiansborg, mandag den 28. juli 2014

PRESSEMEDDELELSE

DF kalder minister i samråd om livsfare på grund af manglende mobildækning

Dansk Folkepartis landdistriktsordfører, Mette Hjermind Dencker, kalder minister for By-, Bolig- og Landdistrikter Carsten Hansen i samråd, efter at en campingplads på Tunø nær var brændt ned, fordi mobildækningen ikke tillod opkald til brandvæsenet.

”Det kunne være gået rigtigt galt. Vi har længe vidst, at mobildækningen på mange småøer og i generelt mange steder i yderområderne er elendig, men desværre har regeringen ikke gjort meget ved sagen. Det kan ganske enkelt ikke være rigtigt, at mennesker skal sætte deres liv på spil, fordi de opholder sig langt fra sendemaster”, siger Mette Hjermind Dencker.

”Hun tilføjer, at det er sket to gange på en måned på Tunø, at folk forsøgte at ringe til 112, og ikke kunne få forbindelse, eller at forbindelsen blev afbrudt midt i samtalen.

”I dette tilfælde var ulykken en brand et sted hvor der var mange mennesker, det kunne have kostet liv. Jeg kommer selv en del på Tunø, hvor jeg både løber og går ture, og jeg kom til at tænke på, hvis der sker noget med folk under en løbetur eller gåtur i et af "mobilhullerne", hvor de ikke er i nærheden af andre mennesker” siger Mette Hjermind Dencker.

Mette Hjermind Dencker kræver, at ordentlig mobildækning bliver omfattet af den generelle forsyningspligt.

”Der gælder en forsyningspligt i forhold til elforsyning og fastnettelefoner, men flere og flere vælger fastnettelefonen fra, og i et moderne samfund er det altså en betingelse, at folk kan kommunikere via mobiltelefonen. Derfor skal vi have revideret kriterierne for forsyningspligten”, siger Mette Hjermind Dencker.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget