Plads til hele hovedet

Skrevet af Kathrine Nynne Bak

Der er en kedelig tendens i dagens Danmark. Unge mennesker er kede af det. Der er et enormt pres på unge mennesker som mange ikke føler at de kan leve op til. De bliver fanget imellem deres forældres skilsmisser. De skal vælge deres fremtid når de går i sjette klasse, og det er bare ikke godt nok at være sygeplejerske. De skal se ud på en bestemt måde, for det dikterer medierne, også selvom man ikke har lyst til at tro på det.

De unge i dag mangler ikke noget, og mulighederne er mange. De kan vælge lige hvad de vil, hvornår de vil, hvordan de vil. Der er altid mad på bordet, alle kan gratis vælge den uddannelse de vil og penge er for de fleste ikke noget problem længere. Men det er ikke nødvendigvis et privilegium at være privilegeret. De basale behov er dækket ind for alle de unge, for deres forældre har været flittige. Men det har omvendt resulteret i en verden, hvor de unge ikke skal kæmpe for noget længere.

Der er længere og længere i mellem succeserne, fordi deres forældre har givet dem på forhånd. Så de unge mærker ikke deres eget potentiale. Og det er ikke længere godt nok at stille sig tilfreds med det, der er givet. Man skal stræbe efter mere. De unge har mad på bordet og iPhones i lommen, så de skal stræbe efter mere. De skal have den bedste uddannelse, det bedste studiejob, den smukkeste fitnesskrop og en mængde af venner der ikke kan tælles. Hvis man omvendt ikke er bogligt dygtig, får man at vide at man i stedet kan blive ”noget med hænderne”. Det er et alternativ til gynmasieuddannelsen, og ikke et privilegium i sig selv.

Der er mange ting galt ved at være ung i dag. De unge føler sig utilstrækkelige. Det er her, at HeadSpace kommer ind i billedet. HeadSpace er en anonym rådgivningsservice til unge mellem 15-25 år. Man kan både ringe, chatte, sende en mail eller møde op fysisk på et af deres kontorer rund om i landet.

HeadSpace skal have Den Grønne Tommelfinger fordi de gratis hjælper unge med alt, lige fra kærestesorger, til stress, til boligmangel, til angst, til selvskade, til mindreværd. De giver unge, sårbare mennesker en mulighed for at få hjælp, i en verden hvor psykologhjælp koster 800 kr i timen. Med studierabat. På deres hjemmeside kan man læse en række inspirerende historier om unge der selv har fået hjælp hos HeadSpace.

Læs mere på: Www.headspace.dk


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget