Fondsdirektør: Vi er jo ikke sat i verden for at sprætte kuverter op

INTERVIEW: Bikubenfonden har uddelt flere hundrede millioner kroner på socialområdet over årene, men det har ikke skabt varige forbedringer, siger direktør Søren Kaare-Andersen. Det skal der laves om på. 

Julie Lundbek

Hvis vi bare sidder og sprætter kuverter op, så prioriterer vi jo ikke så meget. Vi er ikke sat i verden for at holde en masse mennesker beskæftigede inden for det sociale område. Vi er sat i verden for at løse nogle af de sociale problemer, der er.

Søren Kaare-Andersen
Direktør, Bikubenfonden

”Vi synes ikke selv, vi har gjort det specielt godt.”

Sådan lægger Bikubenfondens direktør, Søren Kaare-Andersen, ud i et interview med Altinget om fondens uddelinger på socialområdet.

Og gjort op i kroner og øre er det ikke et ubetydeligt engagement. Fonden giver omtrent 30 millioner kroner årligt på området, fortrinsvis til indsatser for børn og unge.

Dokumentation

Bikubenfonden

Bikubenfonden er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til gavn for samfundet. I 2015 uddelte fonden 77 millioner kroner.

Bikubenfonden har som mål at styrke kunst, kultur og sociale formål. På det sociale uddelingsområde har fonden fokus på socialt udsatte børn, unge og deres familier. Inden for kunst og kultur tilgodeses primært scenekunst, billedkunst og kulturhistorie.

Det er centralt for Bikubenfondens arbejde at skabe plads til nytænkning og langsigtede løsninger og at samle aktører om udvalgte indsatser.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00