Professor kritiserer regeringens civile taskforce

TÆSK TIL TASKFORCE: Regeringens særligt udvalgte repræsenterer en alt for snæver del af civilsamfundet, mener SDU-professor. Han frygter, at man ofrer en række centrale diskussioner på samskabelsens alter.

Professor er skeptisk over sammensætningen af regeringens taskforce, der skal komme med anbefalinger til regeringens civilsamfundsstrategi.
Professor er skeptisk over sammensætningen af regeringens taskforce, der skal komme med anbefalinger til regeringens civilsamfundsstrategi.Foto: Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Den gruppe, der er i taskforcen, har jo en meget stærk tro på, at civilsamfundet skal integreres yderligere i velfærdsstatens opgaveløsning.

Bjarne Ibsen
Professor, SDU

Det kan lyde besnærende med en regeringsnedsat taskforce, der skal byde ind med en civilsamfundsstrategi. For blandt andet at hjælpe socialt udsatte borgere ind i foreningslivet.

Alligevel er SDU-professor Bjarne Ibsen skeptisk. Rådet er domineret af landsorganisationer, råd og repræsentanter fra det frivillige sociale område. Og de repræsenterer et alt for snævert udsnit af frivilligdanmark, mener han.

“Den gruppe, der er i taskforcen, har jo en meget stærk tro på, at civilsamfundet skal integreres yderligere i velfærdsstatens opgaveløsning. Og det er jo en fair nok position. Men jeg savner lidt andre stemmer,” siger Bjarne Ibsen.

“Langt de fleste danske er frivillige inden for kultur- og fritidsområdet. Alligevel er den del kun repræsenteret ved Kasper Sand Kjær fra DUF. Det giver fornemmelsen af, at det her i høj grad handler om at integrere frivilligheden i velfærdsstaten," fortsætter han.

Dokumentation

Her er medlemmerne af regeringens taskforce for civilsamfundet

Mads Roke Clausen, direktør, Mødrehjælpen
Vibe Klarup, formand, Frivilligrådet
Arne Eggert, udviklingsdirektør, KL
Tine Roed, direktør, DI
Hanna Line Jakobsen, Præsident, Dansk Røde Kors
Ellen Bæk, næstformand, Landsforeningen for efterladte efter selvmord
Nille Skalts, managing partner, Spark
Benny Andersen, formand, SL
Kasper Sand Kjær, formand, DUF
Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær, Red Barnet


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00