Talsmand for moské: Islamister fejllæser koranen

INTERVIEW: Altinget har besøgt Danmarks ældste moské i Hvidovre. Her insisterer man på dialog med omverdenen og mener, at islamister har misforstået koranens budskab. Men man har vanskeligt ved at se kvinder i rollen som imamer.

Foto: Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Vi er meget optagede af at være i dialog med verden omkring os.

Imad Malik
Talsperson, Nusrat Djahan-moskeen

Ved første øjekast kunne Eriksminde Alle være en hvilken som helst dansk gade med sine murermestervillaer og parcelhuse i et plan. Men på hjørnet har grundejerforeningen et medlem, der skiller sig ud fra mængden med sit sorte, metalliske tag, der ligger som en paddehat oven på den runde, hvide bygning.

Jeg er taget ud til Nusrat Djahan-moskéen i Hvidovre for at få indblik i menighedens indre liv. Og blive klogere på, hvordan man ser på tidens store integrationsspørgsmål om islamisme, demokrati og ligestilling.

Talsperson Imad Malik tager imod, og efter vi har taget skoene af, fører han mig ind i det karakteristiske runde bederum med grønne tæpper og en turkisblå prædikestol. Her kan moskéens medlemmer komme og bede fem gange om dagen. De fleste gange er det en forholdsvis kort seance med en prædiken på et par minutter.

Dokumentation

De er blevet beskyldt for at opfostre Syrienskrigere, og politikerne strammer nu folkeoplysningsloven for at bekæmpe radikalisering i moskéerne.

Men hvordan ser de muslimske foreninger selv på deres virke, dagligdag og plads i det danske samfund?

Og kan de være med til at løse integrationsproblemerne?

Altinget forsøger at finde svarene i en artikelserie om den muslimske del af civilsamfundet.


0:000:00