Dansk beskæftigelse er faldet mere end EU's

LEDIGHED: Danmarks beskæftigelse er faldet over det dobbelte af resten af EU's, skriver Agenda. Danske Bank giver det fleksible arbejdsmarked skylden, mens S peger på regeringen.
Kun seks lande i EU har haft et større fald i beskæftigelsen end Danmark.
Kun seks lande i EU har haft et større fald i beskæftigelsen end Danmark. Foto: colourbox
Kristian Aaskov Nielsen

Andre lande har så ufleksible arbejdsmarkeder, at virksomhederne reelt ikke kan komme af med deres medarbejdere i krisetider. Det er ikke en god egenskab. Det fleksible dansk arbejdsmarked skal vi være glade for, men det betyder også, at ledigheden stiger mere i krisetider.

Steen Bocian
Cheføkonom, Dansk Bank
Krisen har været dyr i menneskelige omkostninger i Danmark. Det sagde Lars Løkke Rasmussen (V), da han i tirsdag gjorde det klart, at det offentlige skal spænde livremmen ind. Og de menneskelige omkostninger har tilsyneladende også været dyrere end i andre EU-lande. Det skriver DA's arbejdsmarkedspolitiske tidsskrift Agenda torsdag.

Ifølge Agenda har Danmark haft en tilbagegang i beskæftigelsen på 5,5 procent i 2009. Det svarer til over 150.000 personer. Det overgås kun af de baltiske lande, Irland, Bulgarien og Spanien.

Til sammenligning har Sverige, Holland, Tyskland og Storbritanniens beskæftigelsesnedgang været mellem det halve og kvarte af Danmarks.

Bocian: Skyldes fleksibelt arbejdsmarked
I Danske Bank ser cheføkonom Steen Bocian det som et udtryk for det fleksible danske arbejdsmarked.

0:000:00