Dansk EU-revisor skoser Unionen for ikke at betale sine regninger

TALKRIG: Også i år er der så røde tal på EU-budgettet, at Unionen er løbet tør for penge før tid. Det er ikke god budgetskik, påpeger det danske medlem af EU’s Revisionsret, Henrik Otbo. Danmark er dog ikke med på at sende flere penge til at dække budgethullet.

Det danske medlem af EU's Revisionsret, Henrik Otbo, er ikke tilfreds med EU's budgetførsel.
Det danske medlem af EU's Revisionsret, Henrik Otbo, er ikke tilfreds med EU's budgetførsel.Foto: Den Europæiske Revisionsret
Rikke Albrechtsen
Fakta
EU’s revisionsret:
Den Europæiske Revisionsret i Luxembourg består af et medlem fra hvert af EU’s 28 medlemslande og et personale på cirka 800 mennesker. De har ansvaret for at foretage revisionen af EU’s regnskaber og føre kontrol med, at pengene i EU-budgetterne bruges i overensstemmelse med reglerne. Det danske medlem er tidligere rigsrevisor Henrik Otbo.

BRUXELLES: Atter i år er EU’s kasser tomme, længe før året er omme. Nødhjælps-, forsknings- og miljøprojekter, der har fået lovning på EU-midler, må se langt efter deres udbetalinger. Det sker, fordi Unionen konsekvent lover flere penge bort, end der er budgetteret med, og det får nu EU’s Revisionsret til at løfte pegefingeren.

”Der er et betydeligt budgetproblem, vi skubber foran os, og Revisionsretten ser det som en hovedopgave at gøre opmærksom på det,” siger Henrik Otbo, der er det danske medlem af EU’s budgetkontrolenhed i Luxembourg.

Den tidligere danske rigsrevisor understreger, at det samme problem har gjort sig gældende i en årrække, hvor EU-institutionerne gang på gang er løbet tør for penge. Samtidig trækker Unionen det akkumulerede underskud med sig fra år til år. Sidst betød det, at ubetalte regninger for små 200 milliarder kr. fulgte med ind på 2014-budgettet.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00