Det sker i EU: Topmøde om vejen til et mere socialt Europa

De europæiske ledere tager til Porto til et stort anlagt socialt topmøde i denne uge, hvor der også falder en vigtig dom om PostNord.

Sidste gang, EU afholdt et socialt topmøde, var i Gøteborg i 2017 under statsminister Stefan Löfven (t.v.). Denne gang er det den portugisiske statsminister, Antonio Costa (t.h.), der inviterer.
Sidste gang, EU afholdt et socialt topmøde, var i Gøteborg i 2017 under statsminister Stefan Löfven (t.v.). Denne gang er det den portugisiske statsminister, Antonio Costa (t.h.), der inviterer.Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 3. maj

Det portugisiske EU-formandskab holder et såkaldt European Cancer Research Summit, der skal fremmes klinisk forskning i kræft i forlængelse af den kræftplan, som EU-Kommissionen fremlagde sidste år.

Samme dag stimler europæiske socialdemokrater sammen i Rom for at diskutere deres vision for Europas fremtid. Dog uden statsminister Mette Frederiksen (S). 

EU’s udenrigschef, Josep Borrell, deltager på EU’s vegne i G7-mødet for udenrigs- og udviklingsministre, som finder sted i London og løber over to dage.

0:000:00