Om  
Eva Jensen

Eva Jensen bliver sekretariatschef for Klimarådet

Eva Jensen er ny sekretariatschef for regeringens Klimaråd. Hun kommer senest fra en stilling som kabinetschef for tidligere EU-klimakommissær Connie Hedegaard (K)

Anne Justesen

Der er nu blevet sat navn på  den nye sekretariatschef for Klimarådet. 

Det bliver Eva Jensen, der op til og under COP 15 stod i spidsen for Klima-, Energi- og Bygningsministeriets danske forhandlerteam.

Det oplyser Klimaministeriet i en pressemeddelelse. 

Eva Jensen har efterfølgende været kontorchef for det nationale klimaområde, og senest har hun været kabinetschef for tidligere klimakommissær Connie Hedegaard i EU-Kommissionen. 

Tidligere på måneden blev den fhv. overvismand, professor Peter Birch Sørensen, udpeget som chef for Klimarådet. Han ser frem til samarbejdet med den nye sekretariatschef:

”Med ansættelsen af Eva Jensen har Klimarådet fået en sekretariatschef med den ideelle kombination af dyb klimafaglig viden og omfattende praktisk erfaring fra arbejdet med klimapolitiske problemstillinger både herhjemme og internationalt. Eva Jensen vil være et stort aktiv for Klimarådet, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med hende," siger Peter Birch Sørensen i en pressemeddelelse. 

Klimarådet skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan den kan sikre omstillingen til et samfund med lavere CO2-udledning på den billigste måde.

Til at betjene Klimarådets formand og medlemmer etableres der et selvstændigt sekretariat, som altså får Eva Jensen i spidsen. Sekretariatet skal både udarbejde de analyser m.v., som Klimarådet ønsker samt bistå i den praktiske udførelse af Klimarådets arbejde, skriver Klimaministeriet. 

LÆS: Tidligere overvismand skal lede regeringens Klimaråd 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Jensen

Chef for klima, energi og transport, Det Europæiske Miljøagentur
cand.polit. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00