Debat

DF: Vi har givet landbruget en håndsrækning

DEBAT: Dansk Folkeparti har sammen med regeringen givet landbrugserhvervet en håndsrækning. DF og miljø- og fødevareministeren er ofte enige om målet, men ikke altid om midlet, skriver Lise Bech (DF).

DF har arbejdet sammen med regeringen om at give en håndsrækning til landbruget, skriver Lise Bech (DF).
DF har arbejdet sammen med regeringen om at give en håndsrækning til landbruget, skriver Lise Bech (DF).
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lise Bech (DF)
Fødevareordfører

Meget er sket i de to år, der er gået siden folketingsvalget. Bølgerne er til tider gået højt, det har desværre kostet en miljø- og fødevareminister posten. Jeg mener, Eva Kjer Hansen (V) blev fældet på et urimeligt grundlag, men nu er vi videre, og det blev en ny miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), der fik til opgave at udfolde den fødevare- og landbrugspakke, som faldt på plads lige inden juleferien 2015.

Samarbejde mellem DF og regeringen
Dansk Folkeparti har sammen med regeringen givet en håndsrækning til et trængt landbrugserhverv, der har fået og får bedre betingelser, og det kan være med til at sikre arbejdspladser i landbruget og følgeerhvervene. Vi skal ikke overimplementere EU-regler, men opfylde EU-lovgivningen på en hensigtsmæssig måde for Danmark.

Med Naturpakken fra maj 2016 har regeringen og Dansk Folkeparti lavet en aftale, der giver mere natur til danskerne, som forener by-natur, friluftsliv og landmænds naturpleje. Landmænd vil nemlig gerne passe på naturen, selvom nogen en gang imellem forsøger at fortælle en anden historie.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Et element i naturpakken er den målrettede efterafgrødeordning, som har haft så stor interesse fra landmændene, at der efter afslutningen af den frivillige fase ikke er behov for at udmelde et obligatorisk krav om efterafgrøder i 2017.

Vi har vedtaget en ny Pesticidhandlingsplan for 2017-2021, som er vedtaget med et bredt politisk flertal, hvilket er godt for stabiliteten i planen. Vi fastholder målet med at reducere pesticidbelastningen og for en fornuftig og sikker brug af pesticider. Vi passer fortsat på verdens bedste grundvand.

Som landbrugs- og fødevarevareordfører for DF har jeg uden tvivl haft mere indflydelse på den førte politik inden for mit område med den miljø- og fødevareminister, vi har nu og forhåbentlig flere år ud i fremtiden, end hvis der havde siddet en fra den røde side.

Lise Bech (DF)
Fødevareordfører

Inden sommerferien får vi afrapportering fra den MRSA-ekspertgruppe, som vi i MRSA-forligskredsen bad om at komme med nye anbefalinger til håndteringen af MRSA-problematikken.

DF har indflydelse på miljø- og fødevareområdet
Som landbrugs- og fødevarevareordfører for Dansk Folkeparti har jeg uden tvivl haft mere indflydelse på den førte politik inden for mit område med den miljø- og fødevareminister, vi har nu og forhåbentlig flere år ud i fremtiden, end hvis der havde siddet en fra den røde side.

Danmark sidder med en kæmpe udfordring i forhold til ammoniakkravet, som S-R-SF-regeringen lovede EU at sænke udslippet af med 24 procent i 2020. Nu indgår målet i EU's NEC-direktiv, som skal begrænse luftforurening. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre inden 2020, og selvfølgelig skal miljø- og fødevareministeren gøre alt, hvad der står i hans magt for at få ændret det krav. Men de personer i den S-R-SF- regering, der lovede det, bør stilles til ansvar for sådan noget makværk, som kan ende med at koste landbruget ufatteligt dyrt.

På mange områder har jeg som landbrugs- og fødevareordfører for Dansk Folkeparti mange fælles holdninger med vores miljø- og fødevareminister. Nemlig en rimelig og fair behandling af det erhverv, der er så vigtigt for Danmark. Der er meget eksport i fødevareklyngen, og det er med til at fastholde og udbygge arbejdspladser i landdistrikterne. Jeg er ikke altid enig med ministeren i, hvordan vi når derhen, hvor vi ønsker, men første skridt er altid at tage diskussionen og dialogen med hinanden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lise Bech

MF (DD)
kontorassistent (Handelsskolen i Aars), merkonom i ledelse og samarbejde (Aalborg Handelsskole)









0:000:00