Dansk Energi: Fjernvarmeafgørelse udhuler grundlag for private investeringer

FORRENTNING: Afgørelse i prekær fjernvarmestrid fra Herning har negative konsekvenser for fremtidig tiltrækning af privat kapital i forsyningssektoren, advarer Dansk Energi. Energitilsynet afviser kritikken.

Foto: Torben Christensen/Scanpix Denmark
Klaus Ulrik Mortensen

Det er klart, at lige nu er inflationsraten i samfundet lav. Men investeringer i energisektoren skal ses i et langsigtet perspektiv, og her vil der altid være en risiko, der rækker videre, som gør det nødvendigt med en fornuftig forrentning. Endvidere hører vi fra alle typer selskaber – herunder blandt andet fra andelsselskaber – at afgørelsen ikke harmonerer med deres virkelighed.

Anders Stouge
Vicedirektør, Dansk Energi

Energitilsynets afgørelse, som sidste måned satte punktum i en årelang strid om forrentning af indskudskapital i fjernvarmesektoren, udhuler grundlaget for at tiltrække privat kapital.

Det mener vicedirektør i Dansk Energi, Anders Stouge, som i et interview med Altinget kritiserer Energitilsynet for at sætte renten på et kunstigt lavt niveau.

“Niveauet for tilladt afkast harmonerer for mig ikke med, at vi har at gøre med meget langsigtede investeringer. Det lave niveau skyldes flere forhold, men i høj grad, at man har valgt en ét-årig rente som grundlag for opgørelsen. Men det fundamentale er, at vi har at gøre med meget langsigtede investeringer, hvorfor den anvendte rente også bør være en rente med lang løbetid,” siger han.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00