SF dropper landskampagne for at begrænse tab

KOMMUNALVALG: Det er gået stejlt ned ad bakke for SF siden seneste kommunalvalg. En decentral valgkamp med fokus på storbyerne og partiets to provins-borgmestre skal minimere tilbagegangen ved efterårets valg.
SF dropper den landsdækkende strategi fra seneste kommunalvalg. I stedet vil partiet ved efterårets valg tage udgangspunkt i forholdene i den enkelte kommune. Formand Annette Vilhelmsen (billedet) skal dog alligevel rundt i landet og føre valgkamp med de lokale kandidater.
SF dropper den landsdækkende strategi fra seneste kommunalvalg. I stedet vil partiet ved efterårets valg tage udgangspunkt i forholdene i den enkelte kommune. Formand Annette Vilhelmsen (billedet) skal dog alligevel rundt i landet og føre valgkamp med de lokale kandidater.Foto: Pressebillede
Lasse Lange

Vi regner med, at kandidaterne tager afsæt i de sejre, SF har fået lokalt. Men vi opfordrer dem ikke til at lægge afstand (til SF-toppen, red.).

Ole Hvas
Kommunalvalgsstrateg, SF
14,5 procent af stemmerne fik SF ved det seneste kommunalvalg. Det er omtrent 10 procentpoint mere, end partiet får i de landspolitiske meningsmålinger for øjeblikket.

"Vi kommer til at miste stemmer i forhold til valget i 2009, for den landspolitiske udvikling vil slå igennem i nogen grad. Det ved jeg godt. Jeg er jo ikke Komiske Ali."

Sådan siger SF's mangeårige kommunalvalgsstrateg og tidligere landssekretær, Ole Hvas, til Altinget.dk.

Ole Hvas, der er i fuld gang med at forberede partiet på efterårets valg, tror dog godt, at SF kan begrænse nederlaget. Professor Søren Risbjerg Thomsen vurderede i en prognose for Altinget.dk i januar, at SF ville lande på omkring 7,5 procent af stemmerne ved valget til efteråret. Det vil være en halvering i forhold til valget i 2009 og bringe SF på det niveau, de har ligget på ved kommunalvalgene fra 1993 til 2005.

Dokumentation

Sådan gik det SF ved kommunalvalget i 2009

<iframe width="440" height="600" scrolling="no" frameborder="no" src="https://www.google.com/fusiontables/embedviz?viz=MAP&amp;q=select+col1%3E%3E1+from+1tqzcebYdzf3rEsRAAzI4oi1hDMTyRWXJ5fi4AX4&amp;h=false&amp;lat=56.05401600303598&amp;lng=10.638456740505044&amp;z=7&amp;t=1&amp;l=col1%3E%3E1&amp;y=2&amp;tmplt=2"></iframe>


0:000:00