Debat

Er kunstnernes ytringsfrihed truet?

DEBAT: En ny række debattører sætter i den kommende tid fokus på kunstnernes ytringsfrihed. Mød panelet her.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Kunstneres ytringsfrihed er med digitaliseringen og globaliseringen for alvor kommet på dagsordenen de seneste år. Ikke mindst efter angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, som nu har lagt satire om profeten Muhammed på hylden.

Altinget spørger i anledning af ti-året for Muhammed-tegningerne et nyt hold af debattører: Er den kunstneriske ytringsfrihed truet? Er censur og selvcensur en del af hverdagen som kunstner? Og går der en grænse for ytringsfrihed?

Mød panelet her.

Marianne Jelved (R)
Kulturordfører. Marianne Jelved har været medlem af Folketinget siden 1987. Hun er tidligere kulturminister og økonomiminister. Marianen Jelved er uddannet cand.pæd. i dansk ved Danmarks Lærerhøjskole.

Alex Ahrendtsen (DF)
Kulturordfører. Alex Ahrendtsen har været medlem af Folketinget siden 2011. Han er uddannet cand.mag. i dansk, litteratur, religion og oldgræsk ved Odense Universitet.

Bjarne Werner Sørensen
Formand for Billedkunstnernes Forbund og bestyrelsesmedlem i Dansk Kunstnerråd samt medlem af Repræsentantskabet for Statens Kunstfond. Bjarne Werner Sørensen er maler og grafiker. Han er uddannet fra det jyske Kunstakademi og er tidligere højskolelærer. 

Egon Clausen
Forfatter. Egon Clausen har været ansat som programmedarbejder og redaktør af diverse samfundsprogrammer på Danmarks Radios P1 i årene fra 1970 til 2005. Han er medlem af forretningsudvalget i Dansk Kunstnerråd og af repræsentantskabet for Statens Kunstfond.

Antje Gimmler
Professor, dr. phil i anvendt filosofi ved Aalborg Universitet.

Helle Merete Brix
Freelancejournalist, forfatter og litteraturanmelder ved Weekendavisen. Medgrundlægger af Lars Vilks Komiteen.

Christian Have
Indehaver og kreativ direktør i Have Kommunikation, der beskæftiger sig med kunst, kultur, NGO’er og andre sociale organisationer, oplevelser og de kreative erhverv. Christian Have har desuden sin egen rådgivningsvirksomhed, hvor han arbejder som rådgiver for individuelle aktører, særligt inden for den kreative og kulturelle verden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00