Mediernes svigt af EU-dækningen er en myte

EU: Stik imod forestillingen om, at antallet af EU-journalister i Bruxelles svinder ind, viser det sig, at journalisterne i EU-hovedstaden er blevet flere og flere, lyder det fra Gareth Harding, direktør i medievirksomheden Clear Europe.
Foto: Colourbox.dk
Kristian Andersen

Den økonomiske krise, der har omklamret EU, har vist sig at være en velsignelse for journalister, der har kæmpet for at overbevise redaktører om, at Bruxelles spiller en rolle.

Gareth Harding
Direktør i Clear Europe og leder af Missouri School of Journalism i Bruxelles

Mens EU får mere indflydelse, falder antallet af korrespondenter i Bruxelles.

Sådan lyder den gængse fortælling om et stadigt faldende pressekorps i Bruxelles. Men i virkeligheden forholder det sig stik modsat. Antallet af akkrediterede EU-journalister er steget i løbet af det sidste årti - fra 929 journalister i 2004 til 1022 journalister i 2013. Det skriver Gareth Harding i et indlæg på medievirksomheden Clear Europes hjemmeside.

"Den økonomiske krise, der har omklamret EU, har vist sig at være en velsignelse for journalister, der har kæmpet for at overbevise redaktører om, at Bruxelles spiller en rolle. De seneste tal viser, modsat mediernes beskrivelse af EU-journalisterne som 'En uddød race?', at antallet af akkrediterede journalister er steget moderat siden krisens start - fra 962 i april 2009 til 1022 i september 2013," skriver Harding.

0:000:00