KL: Nogle handicappede får for meget hjælp

UDGIFTSPRES: Udgifterne til særlig handicaphjælp er vokset med ca. 1,3 milliarder kroner i kommunerne på få år. Den udvikling skal bremses for at betale for de stigende udgifter til handicappede, mener KL. DH frygter ny spareøvelse.

KL-formand Martin Damm i samtale med finansminister Claus Hjort Frederiksen. De to er netop i fuld gang med at forhandle om næste års økonomi for kommunerne.
KL-formand Martin Damm i samtale med finansminister Claus Hjort Frederiksen. De to er netop i fuld gang med at forhandle om næste års økonomi for kommunerne.Foto: Henning Bagger/Scanpix
Kasper Frandsen

Summen af ydelser, vi giver, skal kompensere for ens handicap – hverken mere eller mindre.

Martin Damm (V)
Formand for KL

Udgifter til handicappede er ved at slå bunden ud af kommunernes i forvejen pressede økonomi.

Det har KL igen og igen sagt i forbindelse med de igangværende økonomiforhandlinger om næste års budgetter i kommuner, der er i fulde omdrejninger.

Og nu viser nyt KL-notat, at særligt tre tunge udgiftsposter på handicapområdet er vokset med 1,3 milliarder kroner fra 2013 til 2015, så de samlede udgifter er nået op på næsten 19 milliarder kroner. Det drejer sig om korte og længerevarende botilbud samt socialpædagogisk støtte til handicappede.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00