Videnskabsminister vil stoppe negativ social arv

NYHED: Kun hver 20. universitetsstuderende kommer fra et hjem med ufaglærte forældre. Idé-gruppe skal komme med konkrete forslag, der skal stoppe den negative sociale arv på universiteterne.
Uffe Laursen

Vi skal kortlægge problemets omfang og finde ud af, hvor flaskehalsene i systemet er.

Hanne Kathrine Krogstrup
Prorektor, Aalborg Universitet

Videnskabsminister Helge Sander (V) har nedsat en idégruppe, der skal komme med konkrete ideer til, hvordan man får bugt med den negative sociale arv, der stadig præger de videregående uddannelser og livet på universiteterne. Idé-gruppen er en direkte opfølgning på en rapport i januar fra det såkaldte Fremtidspanelet.

"Enhver, der har viljen og evnerne, skal have mulighed for at tage en videregående uddannelse. Det vil åbne døre for den enkelte - og samtidig være til gavn for det danske samfund, der bliver stadig mere afhængigt af højtuddannet arbejdskraft. Derfor skal vi gøre op med den negative sociale arv på universiteterne," siger videnskabsminister Helge Sander.

Stor intelligensreserve
Kun hver 20. universitetsstuderende kommer fra et hjem, hvor begge forældre er ufaglærte, og derfor er idé-gruppens formand, prorektor Hanne Kathrine Krogstrup, Aalborg Universitet, ikke i tvivl om vigtigheden i sin formandsopgave.

0:000:00