Bent Hansen: Ny prioriteringsmodel skal ikke godkendes i Folketinget

PRIS: Danske Regioner er få uger fra at lancere en prioriteringsmodel for sygehusmedicin, hvor prisen, som noget helt nyt, inddrages. Formand Bent Hansen (S) frygter ikke indgreb fra regeringen, da regeringen ifølge ham er orienteret og i realiteten har givet grønt lys til også at prioritere ud fra prisen.

Bent Hansen (S) mener, at regeringen officielt holder sig på afstand af regionernes kommende prioriteringsmodel, fordi man i regeringen&nbsp;ikke ønsker at tage ansvaret for denne nye form for prioritering af blandt andet sygehusmedicin.&nbsp;<br>
Bent Hansen (S) mener, at regeringen officielt holder sig på afstand af regionernes kommende prioriteringsmodel, fordi man i regeringen ikke ønsker at tage ansvaret for denne nye form for prioritering af blandt andet sygehusmedicin. 
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Når man i Danmark vælger ny sygehusmedicin til og fra, så må regionernes prioriteringsorganer, KRIS og RADS, ikke inddrage prisen.

Men ifølge Danske Regioners formand, Bent Hansen, er Danske Regioners bestyrelse 2-3 uger fra at have lagt sig fast på én eller flere modeller for, hvordan prisen kan inddrages ud over de parametre, som bruges i dag: Effekten i forhold til bivirkningerne.

”Vi har nogle modeller, vi arbejder med, og jeg håber, at vi inden alt for lang tid er enige om at spille ud,” sagde Bent Hansen torsdag til Altinget. Det skete i Tivoli Congress Center ved Danske Regioners og Lægeforeningens fælles konference om prioritering i sundhedsvæsnet.

Dokumentation

Her er regionernes oplæg til en ny prioriteringsmodel

Kontinuitet. Vi skal bygge videre på det system, vi har i dag. På medicinområdet har vi i dag to råd, KRIS og RADS, som foretager en faglig vurdering af lægemidler. Begge råd er i dag anerkendt af faglige miljøer og industrien. Deres erfaringer skal vi bygge videre på – også hvis det handler om andet end medicin, såsom medico.

Både faglighed og økonomi. Prioritering skal fortsat hvile på faglige vurderinger, men vi bliver nødt til også at forholde os til omkostningerne.

Uafhængighed. En dansk organisation for prioritering i sundhedsvæsnet skal fortsat være uafhængig fra det politiske system (armslængdeprincip), ligesom KRIS og RADS er i dag.

Patientinddragelse. Lige meget hvilken model vi får, skal den være gennemsigtig for patienter, pårørende og borgere generelt. Og patienterne skal have en stemme i de prioriteringer, vi foretager i sundhedsvæsenet.

Kilde: Danske Regioner.

Læs mere her.


0:000:00