DF: HPV-undersøgelse er utroværdig

VACCINER: Mens sundhedsminister Sophie Løhde (V) betegner EMA's seneste undersøgelse af HPV-vaccinen som grundig, mener Dansk Folkepartis sundhedsordfører, at frikendelsen af vaccinen er utroværdig.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt frygter, at HPV-vaccinen har bivirkninger trods den seneste undersøgelse. Blandt andet på grund af advarsler fra danske læger, piger, der har henvendt sig, og reaktioner på vaccinen fra Liselott Blixts egen datter.  
Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt frygter, at HPV-vaccinen har bivirkninger trods den seneste undersøgelse. Blandt andet på grund af advarsler fra danske læger, piger, der har henvendt sig, og reaktioner på vaccinen fra Liselott Blixts egen datter.  Foto: ft.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

”Nu er sikkerheden ved HPV-vaccinerne igen blevet grundigt belyst, og ifølge undersøgelsen er der ikke data, der tyder på, at vaccinerne kan give eksempelvis POTS.” Sådan lyder det blandt andet fra sundhedsminister Sophie Løhde (V) i hendes reaktion på, at den fælleseuropæiske lægemiddelmyndighed, EMA, har lavet en ekstraordinær granskning af forekomsten af bivirkningerne ved HPV-vaccinen.   

EMEA, der har fået undersøgelsen foretaget af organisationens bivirkningskomité, skriver blandt andet om undersøgelsen af HPV-vaccinen, der findes i forskellige versioner:

”Undersøgelsen har konkluderet, at de tilgængelige data ikke giver belæg for en årsagssammenhæng mellem vaccinerne og udvikling af CRPS eller POTS. Der er derfor ingen anledning til at ændre vaccinernes anvendelsesmåde eller den gældende produktinformation.”

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00