EU forhandler med industrien om flere vaccine-fabrikker

Ifølge EU-Kommissionens formand forhandler man i EU med virksomheder om at udvide vaccineproduktionskapaciteten yderligere. Både til mulige genvaccinationer og til fremtidige epidemier.

EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen med sin nye vaccine-tsar, Thierry Breton, i baggrunden.
EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen med sin nye vaccine-tsar, Thierry Breton, i baggrunden.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Statsminister Mette Frederiksens (S) opråb om at øge vaccineproduktionen er ikke faldet på døve øren i Bruxelles. EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen er helt på samme linje.

Det gør hun klart i et interview med Altinget og en række andre europæiske medier, hvor hun understreger, at det har højeste prioritet.

”Vi har identificeret 45 produktionssteder i hele vaccineforsyningskæden, fra lægemiddelstoffer til påfyldning. Så vi er i stand til at producere en enorm mængde vacciner, for eksempel på BioNTech-Pfizers anden fabrik, som begyndte at producere i februar. De siger, at de fra midt på året kan øge produktionen til en milliard doser om året. Det er ret imponerende. Men vi har brug for mere,” siger Ursula von der Leyen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00