Patienter og læger kritiserer Peter Gøtzsche

KRITIK: Ud over kritik for kontroversiel psykofarmaka-kronik høster Cochrane Centrets leder nu en usædvanligt hård kritik af sit virke som forsker fra blandt andet Kræftens Bekæmpelse og formanden for Lægevidenskabelige Selskaber.
Professor ved Københavns Universitet, dr.med. Peter Gøtzsche, er leder og grundlægger af det nordiske Cochrane Center.
Professor ved Københavns Universitet, dr.med. Peter Gøtzsche, er leder og grundlægger af det nordiske Cochrane Center.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Ud over at mange fagfolk ikke lytter til ham, så risikerer vi også, at patienter bliver skræmt fra at lade sig kræft-screene eller få medicin, der kunne hjælpe dem mod en psykisk lidelse.

Leif Vestergaard Pedersen
Direktør, Kræftens Bekæmpelse

Nordisk Cochrane-centers leder, dr.med. Peter Gøtzsche, er gået for langt i debatten om brugen af medicin mod psykiske lidelser. Det er reaktionen fra mange sider, efter at han forleden i en kronik i Politiken skrev: 

"Vore borgere ville være langt bedre stillet, hvis vi fjernede alle psykofarmaka fra markedet, fordi lægerne ikke er i stand til at håndtere dem."

Sundhedsstyrelsen, der er landets øverste sundhedsmyndighed, fastholder, at psykofarmaka skal være tilgængelige, da det her vurderes, at det er veldokumenteret, at psykofarmaka kan hjælpe mange patienter med en psykisk lidelse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00