Analyse af 
Jette F. Christensen

Hvorfor lader vi Rusland pynte sig med "valg"?

I marts vil Putin gennemføre en "magtbevarende procedure" for at forblive Ruslands præsident. Det bør omtales og dækkes som det, det er – ikke som et "valg", som Putin ønsker at kalde det.

Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj kæmpede utrætteligt for frihed, retfærdighed og demokrati. Fredag kom nyheden om, at han havde mistet livet i den arktiske straffelejr, hvor han var interneret. En hel verden sørger nu over hans bortgang&nbsp;–&nbsp;men den følelse kan også vendes til handling, skriver Altinget Norges EU-analytiker Jette F. Christensen.<img alt="">
Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj kæmpede utrætteligt for frihed, retfærdighed og demokrati. Fredag kom nyheden om, at han havde mistet livet i den arktiske straffelejr, hvor han var interneret. En hel verden sørger nu over hans bortgang – men den følelse kan også vendes til handling, skriver Altinget Norges EU-analytiker Jette F. Christensen.Foto: Armend Nimani/AFP/Ritzau Scanpix
Jette F. Christensen

En hel verden sørger over Navalnyjs død.

Den følelse kan omsættes til handling. Hans drøm var frie og retfærdige valg i et Rusland uden korruption, med pressefrihed og foreningsfrihed. Hans enke og støtter behøver ikke at kæmpe den kamp alene.

Før Aleksej Navalnyj blev forgiftet af det russiske regime, gav han et interview til BBC's Hard Talk i 2007. Her kaldte han Putin for sin politiske gudfar.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00