V: Hver en bistandskrone skal understøtte vores interesser

INTERVIEW: Udviklingsbistand skal kun gives, hvor den understøtter Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitiske interesser, mener Venstres udviklingsordfører, Jakob Ellemann-Jensen. Derfor skal bistanden integreres bedre i ”den udenrigspolitiske værkstøjskasse”, forklarer han.

Stabilitet, sikkerhed, vækst og beskæftigelse er de udviklingspolitiske nøglebegreber for Venstres Jakob Ellemann-Jensen. 
Stabilitet, sikkerhed, vækst og beskæftigelse er de udviklingspolitiske nøglebegreber for Venstres Jakob Ellemann-Jensen. Foto: ft.dk
Tyson W. Lyall

Vi skal i højere grad fokusere på vækst drevet af privatsektoren, fordi det er kilden til velstand og stabilitet. Jeg er ked af det på mit køns vegne, men mænd bliver ofte farlige, når de ikke har noget at lave. Derfor er den bedste vej til stabilitet, at unge mænd får noget at lave.  

Jakob Ellemann-Jensen
Udviklingsordfører, Venstre
Fakta
CV - Jakob Ellemann-Jensen

Født 25. september 1973
Cand.merc.jur., Handelshøjskolen, 2002.
Sergent i Hæren, Sergentskolen, 1993.

Folketingsmedlem siden valget 15. september 2011.
EU-ordfører fra 2013 og udviklingsordfører fra 2011.

Tidligere bl.a.:
Koncernjurist, GN Store Nord A/S, fra 2007 til 2011.
Afdelingschef, IBM Danmark A/S, fra 2005 til 2007.
Kaptajn, Den danske Bataljon i Bosnien-Hercegovina, fra 1999 til 2000.
Premierløjtnant af reserven, Den internationale Brigade, fra 1996 til 1999.

Kilde: ft.dk

”Hvis der er elementer i den danske udviklingsbistand, som ikke understøtter vores udenrigs- og sikkerhedspolitiske interesser, så skal de væk,” siger Jakob Ellemann-Jensen til Altinget: udvikling.

Her har Folketingets udviklingsordførere de seneste måneder i en række interview fået mulighed for at tale ud om deres politiske ståsted på området.

Den sidste ordfører i rækken bliver i denne omgang Venstres Jakob Ellemann-Jensen, som har været udviklingsordfører, siden han blev valgt til Folketinget i september 2011.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00