Løkkes kuglestøber

PORTRÆT: Mikael Børsting har som ny pressechef i Venstre anlagt en langt mere pågående stil end forgængeren. Der står respekt om hans professionelle stil, men folketingsgruppens frustrationer smitter af på bedømmelsen af ham.
Venstres pressechef Mikael Børsting er manden, der sparrer med Løkke før statsministerens vigtige tirsdags-pressemøder. Børsting er også med i inderkredsen, når det gælder Venstres strategiudvikling. (Foto: Venstre)
Venstres pressechef Mikael Børsting er manden, der sparrer med Løkke før statsministerens vigtige tirsdags-pressemøder. Børsting er også med i inderkredsen, når det gælder Venstres strategiudvikling. (Foto: Venstre)
Erik Holstein

Forandringen er til at tage og føle på.

Mens Venstres pressetjeneste for mindre end et år siden blev set som sløv og defensiv, er der nu kommet en anderledes målbevidst og aggressiv stil. En stil, der passer godt til den energiske, stædige og strategisk tænkende mand, der siden marts måned har arbejdet på at gøre presseafdelingen til en effektiv kampenhed i den kommende valgkamp.

Den 35-årige pressechef Mikael Børsting havde indtil sceneskiftet gjort sig bemærket som en skarptvinklet Christiansborg-journalist, og hans skifte var en solid overraskelse for mange.

Kollegaer blev overraskede, fordi Børsting så udpræget blev set som en klassisk journalist, der snusede rundt på Christiansborgs gange. Her var han respekteret for sit journalistiske instinkt, men også kendt som en hård hund, der kunne gå lige til stregen i sine historier.

Fakta

Mikael Børsting
35 år, leder af Venstres pressetjeneste siden marts 2010.
Journalistuddannet fra Syddansk Universitetscenter.
Tidligere ansat på B.T., Altinget.dk, Information og senest Politikens Christiansborg-redaktion. Blev tilbudt posten som Venstres pressechef i 2007, men takkede dengang nej.

Privat er Mikael Børsting gift med Lizette, der er sygeplejerske, og sammen har de tre børn på tre, seks og otte år. Familien bor i Veddelev uden for Roskilde.

Sin ret begrænsede fritid tilbringer Børsting oftest med familien, men han hygger sig også godt med en god fodboldkamp eller omgivet af bøger og aviser.

Mikael Børsting er ikke medlem af noget parti. 


Kilde: Altinget.dk
Foto:

Mikael Børstings skifte var også en overraskelse for politikerne, ikke mindst for Socialdemokraternes Mette Frederiksen, der slet ikke kunne få hans sociale indignation til at passe sammen med et job i regeringens tjeneste.

Venner stukket ned
En del af forklaringen kan måske findes i Børstings baggrund. Han er søn af forældre, der er startet på gulvet og begge har arbejdet sig op til høje stillinger. Folk, for hvem det har kunnet "betale sig at gøre en ekstra indsats".

Løkke taler pænt til ham. Og det er alt andet end en selvfølgelighed, når Løkke har med andre mennesker at gøre.

Christiansborg-journalist
Om forholdet mellem pressechefen og statsministeren

Hans opvækst i Høje Taastrup fandt sted i et hårdt miljø. Der var meget vold i området, og tre af hans venner blev stukket ned. På linje med en mand som Henrik Sass Larsen (S) har opvæksten i et barsk miljø gjort Børsting til en værdipolitisk strammer, der ser problemerne helt usentimentalt.

Mens Mikael Børsting var ansat på B.T., skrev han en artikelserie om en ung kriminel andengenerations indvandrer. Artiklerne blev senere til den illusionsløse bog "Isams historie", der beskriver den naive indstilling, der hersker på en del af landets institutioner for unge kriminelle.

Daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) tog "Isams historie" med på et regeringsseminar med det formål at få Justitsministeriet til at stramme op. Men intet skete i praksis. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00