Kommentar af 
David Trads

David Trads: Danmarks Trumpine spreder fake news igen

KOMMENTAR: Hvis Inger Støjberg er så nervøs for muslimer, der arbejder, mens de faster under ramadanen, burde hun være rædselsslagen for sin egen statsminister, mener David Trads.

Integrationsministeren lever igen-igen lever op til det øgenavn, som tyske Bild gav hende: Trumpine, skriver David Trads.
Integrationsministeren lever igen-igen lever op til det øgenavn, som tyske Bild gav hende: Trumpine, skriver David Trads.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
David Trads

Journalist, forfatter, kommentator, foredragsholder

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Gud fri mig vel for en skrækindjagende nyhed om vores statsministers dybt uansvarlige levevis, som jeg lige har læst – for i magasinet Helse afslører Lars Løkke Rasmussen, at han ofte … hold nu godt fast … går på fastekur!

Når det ”brænder på” for Løkke; når han ”kommer ind i en dårlig cirkel”, som for eksempel under en ”turbulent politisk periode”; og når han er ”medtaget”, så glæder han sig til, at ”der kommer mere ro på”, så han kan komme ovenpå igen:

”Så går jeg på fastekur,” sagde statsministeren, som derefter forklarede, at den består af et forløb med først “mere og mere grønt” og derefter “tre egentlige fastedage, hvor eneste indtag er vand og saft af hvidløg, ingefær og citron.”

Denne opsigtsvækkende nyhed er en måned gammel, men den har på uforståelig vis undsluppet offentlighedens interesse – og endnu mere uforståeligt også Inger Støjbergs falkeblik for den livstruende adfærd, som udlændingeministeren mener, at faste er udtryk for.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 
Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Du kan kommentere indlægget i bunden – vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.
Debatindlæg kan sendes til: [email protected]

Hvorfor, Støjberg, griber du dog ikke ind over for den fare, som Løkke udsætter Danmark, Europa og Verden for med sin for ’farlige’ adfærd, som slet ikke passer til moderne samfund?

David Trads

I pinsen meddelte Støjberg – via sit hoforgan, dagbladet BT – at vi lever i en frygtelig farlig tid:

”Ramadanmåneden er over os. Ja, du læste rigtigt: Ramadanen er over os alle. For selvom det kun er praktiserende muslimer, der faster, så har det også indvirkning på resten af det danske samfund.”

Vi fandt overhovedet ikke nogen forskelle på dem, der fastede, og dem, der spiste, som de havde lyst til. Vi fandt ikke noget på stofskifte, på kognitive funktioner – altså evnen til at koncentrere sig og fokusere – og de fik heller ikke lavt blodsukker.

Bente Klarlund
Læge, professor og direktør for Center for Aktiv Sundhed

Og den "indvirkning", kan man forstå på ministeren, er en stor, stor trussel – for hun mener slet ikke, at den ”1.400 år gamle grundpille i islam” (altså fasten) kan forenes med det moderne Danmark. Det kan gå helt galt for alle os andre – altså ikkemuslimerne:

”Lange arbejdsdage, der i nogle tilfælde indbefatter farlige maskiner, busser, der køres i myldretiden af chauffører, der ikke har spist eller drukket i mere end ti timer, sygehuse, der skal fungere lige så godt under ramadanen som på almindelige dage, blot for at nævne noget.”

Og så kommer advarslen:

”Det kan helt lavpraktisk være farligt for os alle, hvis buschaufføren hverken spiser eller drikker i løbet af en hel dag, ligesom man selvsagt ikke yder og præsterer nær det samme på fabrikken eller på sygehuset, hvis man gennem en hel måned ikke spiser og drikker i alle døgnets lyse timer.”

Støjberg lader forstå, at hun skam ikke vil ”fratage danske muslimer muligheden for at dyrke deres religion og religiøse højtider” – der er dog noget – men hun vil ”opfordre til, at man som muslim holder ferie i ramadanmåneden”, så det ikke får en negativ indvirkning på samfundet.

Men hvad så med statsministeren? Tillad mig at redigere i Støjberg-citatet lige ovenfor:

”Det kan helt lavpraktisk være farligt for os alle, hvis buschaufføren statsministeren hverken spiser eller drikker i løbet af en hel dag et helt døgn, ligesom man selvsagt ikke yder og præsterer nær det samme på fabrikken i Statsministeriet eller på sygehuset i Folketinget, hvis man gennem en hel måned tre hele døgn ikke spiser og drikker i alle døgnets lyse timer.”

Hvorfor, Støjberg, griber du dog ikke ind over for den fare, som Løkke udsætter Danmark, Europa og verden for med sin for "farlige" adfærd, som slet ikke passer til moderne samfund?

Nå, tilbage til virkeligheden, tilbage til det seriøse, tilbage til dem, der ved noget om, hvilken "indvirkning" fasten rent faktisk har på folk:

Bente Klarlund, læge, professor og direktør for Center for Aktiv Sundhed, har faktisk gennemført et 'ramadan-studie', hvor man bad folk faste i 14 timer om dagen i 28 dage for at se, hvad der skete. Her er hendes pointe i Politiken:

”Vi fandt overhovedet ikke nogen forskelle på dem, der fastede, og dem, der spiste, som de havde lyst til. Vi fandt ikke noget på stofskifte, på kognitive funktioner – altså evnen til at koncentrere sig og fokusere – og de fik heller ikke lavt blodsukker.”

Professor Klarlund stempler af samme årsag Støjbergs udtalelser som "fake news".

Det tør nok siges – for lige meget, hvem du er, og lige meget hvor du er, så er det i dag ikke til at opdrive en læge, en arbejdsgiver, en tillidsmand eller nogen som helst, der bakker op om integrationsministeren, der igen-igen lever op til det øgenavn, som tyske Bild gav hende: Trumpine.

Fuld af mistænkeliggørelser, fuld af stigmatiseringer, fuld af hån, spot og latterliggørelse, fuld af domme over andre, fuld af tilsvininger af muslimer – og, ja, desværre fuld af fake news, når hun ivrigt sætter sig til tasterne for at svække den integration, hun faktisk har ansvaret for.

Virkeligheden er jo, at selv om Støjberg af titel både er minister for udlændinge- og integration, så ved alle, at det kun er den første del (altså at holde folk ude af landet), som interesserer hende – og nå, ja, det har hun såmænd selv indrømmet i dette nytårsinterview:

”Jeg erkender, at asylpresset har været så stort, at jeg ikke har kunnet fokusere på integration. Men jeg håber, at vi i det nye år kan få lagt større fokus på det.”

Når man ikke har tid til at passe sit arbejde, hvad bør man så gøre? Støjberg kunne for eksempel lytte til sin statsminister – for, når det ”brænder på” for Løkke; når han ”kommer ind i en dårlig cirkel” under en ”turbulent politisk periode”; og når han er ”medtaget”, ja, så ”går jeg på fastekur.”

God ide, Støjberg:

Væk med de alt for mange Coke Zero og de alt for store lagkager. Snup i stedet nogle fastedøgn med vand og saft af hvidløg, ingefær og citron.

Det ville være godt for alle, hvis du faldt lidt ned.

--------------

David Trads er skribent, Altinget m.fl., studievært, Radio24Syv, fhv. udviklingsdirektør, Metro International. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00