Podcast: Klimarådets anbefalinger gør den kæmpestore klimaopgave konkret

AJOUR: Klimarådet er kommet med sine anbefalinger til, hvordan man får reduceret drivhusgasudslippet med 70 procent i 2030. Altingets klimaredaktør, Morten Øyen, giver et overblik over tiltagene og modtagelsen af dem.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Mandag var Klimarådet klar med en længe ventet rapport, som skulle gøre det hyppigt omtalte 70-procentsmål konkret.

Rapporten bød på forslag om flere afgifter, som vil ramme både virksomheder og private, og en anbefaling om langt flere elbiler på vejene, hvis målet skal nås.

Både regeringen og støttepartierne holdt skarpt øje med Klimarådets anbefalinger, og efterfølgende var der en blandet modtagelse af dem.

Altingets energi- og klimaredaktør, Morten Øyen, giver i dagens udgave af Altinget Ajour et overblik over de forskellige tiltag, hvordan regeringen er stillet efter dem, og hvordan støttepartiernes reaktion er.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Sådan forsøger myndighederne at stoppe misinformation om coronavirus Podcast: Sådan forsøger myndighederne at stoppe misinformation om coronavirus Næste artikel Podcast med overlæge på corona-afdeling: Jeg tror ikke, vi får italienske tilstande i Danmark Podcast med overlæge på corona-afdeling: Jeg tror ikke, vi får italienske tilstande i Danmark