Om  
Rasmus Nordqvist

SF-profil valgt til europæisk toppost

Rasmus Nordqvist blev under Det Europæiske Grønne Partis generalforsamling i Riga tildelt en plads i partiets ledelse.

SF er til december vært for Det Europæiske Grønne Partis næste kongres, der finder sted i København.
SF er til december vært for Det Europæiske Grønne Partis næste kongres, der finder sted i København. Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Under en generalforsamling i den lettiske hovedstad Riga har det Det Europæiske Grønne Parti, også kaldet EGP, valgt at tildele Rasmus Nordqvist (SF) en plads i ledelsen frem mod det kommende europaparlamentsvalg i 2024.

Det oplyser SF i en pressemeddelelse.

Nordqvist ser frem til at trække i arbejdstøjet:

“Jeg vil gå ydmygt til opgaven og arbejde hårdt for at sikre, at de grønne partier vil stå stærkest muligt frem imod det næste Europa-Parlamentsvalg om to år,” siger Nordqvist og fortsætter:

“Europa står overfor enorme udfordringer. Putins forbryderiske krig i Ukraine har vist at EU står sammen. Det skal vi også gøre, når det gælder om at sætte ekstra turbo på den grønne omstilling på en socialt balanceret måde. Den opgave ser jeg frem til at bidrage til.”

SF har siden 2014 været medlem af Det Europæiske Grønne Parti, hvor et stort antal grønne og progressive partier fra hele Europa indgår.

Det Europæiske Grønne Parti fokuserer blandt andet på klima og energipolitik, bekæmpelse af skattely, ungdomsarbejdsløshed, socialpolitik, migration og demokrati og menneskerettigheder.

SF er til december vært for Det Europæiske Grønne Partis næste kongres, der finder sted i København.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Nordqvist

Fhv. MF (SF)
designer (Danmarks Designskole 1999)