Brigitte Klintskov Jerkel
svarer
Peter Hummelgaard

Mener ministeren, at politiets system til at indhente børneattester på medarbejdere i Danmark fungerer efter hensigten?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1043

Mener ministeren, at politiets system til at indhente børneattester på medarbejdere i Danmark fungerer efter hensigten, eller kan ministeren blive nervøs for, at der er væsentlige fejl i systemet, hvilket kan betyde, at personer enten ikke udelukkes fra at varetage bestemte funktioner eller ikke kan komme i gang med at arbejde i en given funktion?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.

Svar fra mandag den 17. juni 2024

Alle børn fortjener en tryg opvækst – det gælder både derhjemme, i skolen, til fritidsaktiviteter og på bosteder. Derfor er det rigtig fornuftigt at have regler om indhentning og udstedelse af børneattester, som har til formål at forebygge seksuelle overgreb mod børn begået af personer, som skal have direkte kontakt med børn under 15 år.

Det er politiet, der udsteder børneattester, jf. § 32 i bekendtgørelse nr. 1860 af 23. september 2021 om behandling af personoplysninger i Det Centrale Kriminalregister (Kriminalregisteret). Børneattester udstedes efter begæring til brug for ansættelse eller beskæftigelse af personer, der som led i udførelsen af deres opgaver skal have direkte kontakt med børn under 15 år.

Myndigheder, virksomheder og foreninger kan bestille en børneattest på en person digitalt. Attesten bliver kun udstedt, hvis personen giver samtykke til, at børneattesten må sendes til virksomheden, myndigheden eller foreningen.

I en række situationer er arbejdsgiveren eller foreningen forpligtet til at indhente en børneattest. Spørgsmålet om, hvornår der gælder en forpligtelse til at indhente børneattester, er reguleret i en række bekendtgørelser udstedt i medfør af børneattestloven, som hører under kulturministerens ressort.

Jeg mener, at det nuværende system, hvor politiet udsteder børneattester efter begæring til brug for ansættelse eller beskæftigelse af personer, der som led i udførelsen af deres opgaver skal have direkte kontakt med børn under 15 år, grundlæggende fungerer efter hensigten.









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024