Analyse af 
Erik Holstein

DF’s nedtur blev fastfrosset af coronakrisen

ANALYSE: DF nåede i sidste uge en ny bundrekord, og for første gang sættes der spørgsmålstegn ved, om Thulesen kan overleve et dårligt kommunalvalg. DF vil understrege positionen som et blåt parti, men det er ikke uden omkostninger.   

Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl dengang alt var rosenrødt. Senere blev Kjærsgaard mere kritisk over for efterfølgeren. 
Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl dengang alt var rosenrødt. Senere blev Kjærsgaard mere kritisk over for efterfølgeren. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Dansk Folkeparti er nu så presset, at partiet falder tilbage til basen.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Uanset om det er knirkende ægteskab, en virksomhed i krise eller parti med faldende opbakning er resultatet det samme: Coronakrisen ikke alene fastfryser nedturen, den forstærker den, fordi den forhindrer offensive tiltag for at vende udviklingen.
Det er præcis den skæbne, der er overgået Dansk Folkeparti, der for første gang i 22 år fik en måling på under syv procent af stemmerne.

6,8 procent blev det til i en Voxmeter-måling for Ritzau, og selv om andre målinger har partiet lidt højere, er der ingen tvivl om tendensen. DF sidder fast i den nedadgående skrue, der blev udløst af det overraskende katastrofevalg i juni.

Fra midlertidig til permanent krise
Den fornyede tilbagegang til Dansk Folkeparti er i sig selv meget naturlig, for Mette Frederiksens socialdemokrater rydder hele bordet i øjeblikket. S napper også stemmer fra Venstre, Radikale og SF. Men det er ikke partier i krise, og hos DF er formandens engang så ukrænkelige autoritet ved at være tyndslidt.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00