Analyse af 
Erik Holstein

Enhedslisten fanget af Christiansborg-logikken

ANALYSE: Corydon har fået langt større manøvremulighed i finanslovsforhandlingerne, end han kunne drømme om. Han har vundet nervekrigen mod såvel EL som V, men det er ikke lykkedes at fjerne dagpengene fra vælgernes dagsorden. EL risikerer at kopiere SF's problemer i iver efter at blive ved forhandlingsbordet.
Johanne Schmidt-Nielsen: Landets mest populære partileder bevægede sig ud på tynd is, da hun renoncerede på Enhedslistens dagpengekrav.
Johanne Schmidt-Nielsen: Landets mest populære partileder bevægede sig ud på tynd is, da hun renoncerede på Enhedslistens dagpengekrav.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Erik Holstein

Enhedslisten har begivet sig ind på en farefuld vej. Partiet havde et klart og let kommuniker-bart krav på dagpenge-området. Ved at slække på det krav skuffer man mange af de vælgere, der i frustration over regeringen har meldt sig under Johanne Schmidt-Nielsens fane.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget.dk

Man kan mene, hvad man vil om finansminister Bjarne Corydon (S) som politiker og socialdemokrat. Men det er ikke en mand, der har problemer med sit nervesystem.

For mindre end et halvt år siden var der tegn på, at finanslovsforhandlingerne kunne koste regeringens liv, men Corydon fortsatte uanfægtet kursen, hvorefter både Venstre og Enhedslisten drejede af.

Efter skattereformen stillede Enhedslisten meget bastante krav til regeringen, og hele den borgerlige blok gjorde det klart, at man kun ville lave finanslov med regeringen, hvis den havde sit parlamentariske grundlag på plads. Hvis regeringen ikke kunne lave en aftale med Enhedslisten, ville blå blok vælte regeringen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00