Kampvalg i Alternativet: Her er de seks kandidater til at blive Elbæks arvtager

VALGKAMP: Alternativets medlemmer får seks kandidater at vælge mellem, når de går til ekstraordinært landsmøde den 1. februar. Her er de seks og deres opstillingsgrundlag.

Alternativets medlemmer skal vælge mellem Nordqvist, Fock, Scavenius, Bloch, Foged eller Faxe den 1. februar. 
Alternativets medlemmer skal vælge mellem Nordqvist, Fock, Scavenius, Bloch, Foged eller Faxe den 1. februar. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen
Foto: Gonzales Photo Dejan Obretkovic/Ritzau Scanpix

Der er rift om få lov at tage over, når Uffe Elbæk trækker sig tilbage fra sin post som politisk leder i Alternativet ved et ekstraordinært landsmøde den 1. februar. 

Her får partiets medlemmer hele seks navne at vælge mellem, når de skal afgøre, hvem der skal være Uffe Elbæks arvtager. 

Egentlig havde endnu flere alternativister meddelt, at de ville gå efter posten, men i fredags blev feltet indskrænket til de tilbageværende seks kandidater, da det ikke lykkedes den sidste aspirant, Mette Rahbek, at finde de påkrævede hundrede stillere.

Dokumentation

Sådan findes Alternatives næste politiske leder

Siden Uffe Elbæk 16. december annoncerede, at han vil gå af som politisk leder for Alternativet, har en række medlemmer af partiet søgt om opstilling til at blive hans arvtager.

Det er imidlertid kun lykkedes de seks kandidater, der er beskrevet i artiklen, at finde de påkrævede 100 stillere, inden deadline fredag den 17. januar 2020.

Nu skal partiets medlemmer på et ekstraordinært landsmøde den 1. februar 2020 afgøre, hvem af de seks kandidater de vil have som ny politisk leder.

Valget vil blive afholdt i maksimalt tre runder. Hvis ingen kandidater har fået mindst 50 procent af de afgivne stemmer i første valgrunde, går de fire kandidater med den største stemmeandel videre til anden valgrunde.

Anden valgrunde fungerer på samme måde som første, så hvis ingen af de fire kandidater her har fået mindst 50 procent af stemmerne, går de to kandidater med størst opbakning videre til tredje valgrunde.

Vinderen af tredje runde bliver ny politisk leder for Alternativet.

Kilde: Alternativet.dk 

Alternativet har udsendt et kandidathæfte til partiets medlemmer, hvor de seks kandidater præsenterer sig selv forud for valget.

Det kan læses her.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00