Om  
Niels Eilschou Holm

Mindeord: Henning Fode om Niels Eilschou Holm (78)

Fhv. ombudsmand og kabinetssekretær for Dronningen dr.jur. Niels Eilschou Holm er død, 78 år gammel, og i den anledning skriver den nuværende kabinetssekretær Henning Fode mindeord.

Fhv. kabinetssekretær for Hendes Majestæt Dronningen, kammerherre, dr.jur. Niels Eilschou Holm afgik i en alder af 78 år stille ved døden fredag den 1. april 2016 efter længere tids svagelighed.

Eilschou Holm blev født i 1937 og voksede op i et provstehjem i Asminderød, hvor dyder som stilfærdig kristen livsførelse og kulturelle interesser var i højsædet. I 1955 blev han klassisk-sproglig student fra Metropolitanskolen, hvilket cementerede den klassiske dannelse, som han havde med fra sit barndomshjem. Det blev dog hverken teologi eller klassiske studier, der kom til at forme hans voksenliv, men derimod juraen, som han valgte som studiefag ved universitetet.

Straks efter studentereksamen påbegyndte han jurastudiet ved Københavns Universitet, hvor han i 1960 fik embedseksamen med et meget fornemt resultat. I årene derefter videreførte han ved siden af sit arbejde i centraladministrationen og undervisning ved universitetet sine juridiske studier under længerevarende studieophold ved Harvard Law School og flere andre udenlandske universiteter. Disse videregående studier resulterede i 1968 i en dybdeborende disputats om det kontradiktoriske princip i forvaltningsprocessen, der indbragte ham den juridiske doktorgrad.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00