Nye tal: Sådan stemmer danskerne fordelt på køn, alder og indkomst

VÆLGERPROFILER: Hvad betyder alder, indtægt, beskætigelse og køn for, hvor vælgerne sætter deres kryds? Se alle de nye tal her. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Hvem stemmer de ældste danskere oftest på?

Hvad betyder det for vælgernes kryds, når de stiger i løn? Og stemmer de unge egentlig oftest rødt eller blåt?

Det og meget mere kan du blive klogere på i Altingets seneste analyse af vælgernes stemmeadfærd. 

Dokumentation

Om analysen

Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Analysen er baseret på i alt 9.828 interviews foretaget af Kantar Gallup i perioden 1/7-20 til 30/9-20 og foretaget af Epinion i perioden 1/9-20 til 30/9-20. Analysen er justeret for døde og nye vælgere og er desuden vægtet op mod valgresultatet ved FV19, demografi og seneste snit af meningsmålingerne.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen "Professor Kasper Møller Hansen for Altinget.dk på baggrund af interviews gennemført af Kantar Gallup og Epinion".

Bemærk: Grundet for få respondenter har hverken Veganerpartiet, Stram Kurs eller Alternativet fået en vælgerprofil i artiklen. Ligeledes bør de øvrige tal om de tre partier læses med ekstra forsigtighed.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00