Analyse af 
Erik Holstein

Pokerspillet om efterlønsforliget

ANALYSE: S-SF håber, at turbulensen i blå blok kan få DF til at vælte tilbagetrækningsreformen. Men Thulesen Dahl er en ihærdig forsvarer af aftalen, og det er mest sandsynligt, at DF står ved den efter valget
Kristian Thulesen Dahl: Står med nøglen til efterlønsforligets skæbne efter valget. Thulesen frygter, at det vil skade DF's troværdighed, hvis partiet dropper forliget, men næsten halvdelen af DF's vælgere er imod reformen.
Kristian Thulesen Dahl: Står med nøglen til efterlønsforligets skæbne efter valget. Thulesen frygter, at det vil skade DF's troværdighed, hvis partiet dropper forliget, men næsten halvdelen af DF's vælgere er imod reformen. Foto: Oskar Herrik Nielsen
Erik Holstein

Slaget er ikke tabt endnu. Tilbagetrækningsreformen kan stadig falde.

Sådan lød det fra Thorning (S) og Søvndal (SF) umiddelbart efter aftalen om tilbagetrækningsreformen i maj, hvor regeringen sensationelt fik et forlig med både Dansk Folkeparti og Radikale. 

Thorning og Søvndal håbede oprindelig på, at Liberal Alliance ville kaste grus i maskineriet efter valget, men de færreste iagttagere delte den analyse. Til gengæld har hundeslagsmålet mellem Dansk Folkeparti og Konservative fået flere til at spekulere på, om sprækkerne i den blå blok er ved at blive så store, at reformen til sidst vil blive opslugt af afgrunden.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00