Analyse af 
Erik Holstein

Vermund er ved at bide sig fast

ANALYSE: Nye Borgerlige har med en række vellykkede stunts formået at skaffe sig mængder af spalteplads, og Pernille Vermund har fået et overraskende godt forhold til Mette Frederiksen. Men partiet står og falder med Vermunds kampform.

Med støttekampagnen for Støjberg appellerer Pernille Vermund til en stor del af Venstres vælgere. 
Med støttekampagnen for Støjberg appellerer Pernille Vermund til en stor del af Venstres vælgere. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Nye Borgerlige minder i sin politiske profil mere om DF's forgænger, Fremskridtspartiet.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Hun er om sig, Pernille Vermund.

Den ene dag et venindefoto, hvor hun drikker hvidvin med Inger Støjberg (V) på en restaurant. Et par dage efter en decideret støttekampagne for Støjberg i den såkaldte barnebrudssag. Og umiddelbart efter et stort interview i Berlingske, hvor Vermund forsvarer statsminister Mette Frederiksen (S) mod angreb fra Venstres leder, Jakob Ellemann-Jensen.

Den massive medieprofilering er meget godt gået, i betragtning af at Pernille Vermund er leder af et parti, der i enhver parlamentarisk sammenhæng er inderligt overflødigt. Nye Borgerlige sneg sig lige over spærregrænsen ved valget for et år siden, hvor partiet måtte nøjes med 2,4 procent og fire mandater.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00