Civil aktør og leverandør til socialt investeringsprojekt: ’Jeg køber ikke argumentet om, at det er ressourcekrævende at måle effekt’

Organisationen TUBA (Terapi og rådgivning for Unge, der er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere) har målt minutiøst på effekten af indsatsen længe før sociale investeringer blev et nyt buzzword. Landsleder Henrik Appel mener det er mangel på respekt for organisationers arbejde, hvis man undlader at måle effekt.

Foto: Stine Heilmann
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Samarbejdet mellem Brøndby kommune, TUBA og Den Sociale Investeringsfond

Investeringsområde: Specialiseret hjælp til børn og unge fra familier med misbrug i Brøndby Kommune

Investeringssum: 3,2 mio. kr.

Formål: At styrke trivsel og til- knytning til uddannelse og arbejdsmarked for unge, der er vokset op i familier med misbrug.

 

Slet ikke noget. Så meget ekstra papirarbejde laver de i den afdeling af TUBA, som i øjeblikket indgår som leverandør til Brøndby kommune i et såkaldt socialt investeringsprogram.

For den effektmåling, som i mange civilsamfundsorganisationer har ry for at være tidskrævende og dræne ressourcer fra organisationernes egentlige opgave, har TUBA haft som en integreret del af deres praksis i mange år. Og derfor kræver det ikke noget ekstra arbejde.

Henrik Appel er landsleder i organisationen og har været det i ni år. I den tid har organisationen brugt den samme, internationalt anerkendte skala for måling af effekt, men før ham, blev der også målt.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00