Civilt overblik: 82 tv-millioner, en uforbrugt milliard og en uopslidelig indsamlingsentusiast

UGEREVY: Der star indsamling på dagsordenen i denne uges civile overblik, men vi skal også omkring en ny social investeringsfond og en folkeskolemilliard, der efter seks år endnu ikke er fuldt uddelt.

82 millioner kroner kom der i kassen ved årets Danmarks Indsamling – godt 10 millioner mere end året før. 
82 millioner kroner kom der i kassen ved årets Danmarks Indsamling – godt 10 millioner mere end året før. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Godmorgen og velkommen til din ugentlige gennemgang af tilværelsen i det civile Danmark. Vi starter i den pekuniære afdeling.

Lørdag kulminerede Danmarks Indsamlingen med den store årlige tv-galla. 82 millioner kroner kom i kassen. Og det er en markant stigning i forhold til sidste år. I de senere år er indtægterne ved den landsomspændende indsamling ellers faldet støt. I 2015 kom der 100 millioner kroner ind, mens indsamlingsresultatet sidste år landede på 70 millioner.

Faldet skyldes dels, at færre ser flow-tv, lyder forklaringen. Og samtidig er konkurrencen blevet hårdere, tilføjer Mette Grovermann, som er generalsekretær i Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, Isobro.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00