Civilt overblik: En drømmepulje, en fløjteblæserordning og moderat druk i det midtjyske

UGEREVY: En million om måneden til ungdomsdrømme, en bæredygtig handletank, en ordning for frivillige sociale whistleblowere og en hyggebajer i Syddjurs er noget af det, vi skal omkring i ugens civile overblik, hvor vi også skal sige farvel til to generaler. 

De 17 Verdensmål skal ud og leve i virkeligheden. Det er målet for en ny handletank med internationalt sigte. 
De 17 Verdensmål skal ud og leve i virkeligheden. Det er målet for en ny handletank med internationalt sigte. Foto: Carsten Terp
Carsten Terp Beck-Nilsson

Godmorgen, og velkommen til din ugentlige overflyvning af det danske civilsamfund. Din ballonskipper har lagt en rute, der bringer os både til drømmeland og til Roskilde Festival. Og der bliver såmænd også tid til at blæse lidt i en fløjte og til lidt moderat druk i Syddjurs. Er du klar? Så letter vi.

Vi starter med en drøm. Eller snarere med en hel pulje for drømme. For Tuborgfondet har afsat 12 millioner kroner årligt til en såkaldte Drømmepulje, der skal gøre unges projektdrømme til virkelighed. Puljen skal være let at søge, og allerede inden for en uge får de unge svar på, om de kan få penge til at gennemføre deres drømmeprojekt.

0:000:00